Те са BLOND:iSH

Единственото по-хубаво от една руса мацка са две руси мацки, които разбират от музика

  • 02.10.2013
  • от Влади Герасимов

Допреди няколко месеца познавахме Blond:ish само като име от флаерите на най-яките клубове по света и разбира се, от продукциите им, които винаги са в челните места на чартовете. От пролетта насам обаче имахме възможността да им се изкефим два пъти на живо и оттогава не сме само техни фенове, а и приятели. Благодарим на промоутърите от Comma Group, че ни запознаха отблизо с тези луди, луди момичета – Anstascia и Vivie-Ann.

Привет момичета, къде ви намирам?
Здравей... ние сме вкъщи в Лондон и сме вдигнали краката в студиото след едно hot hot лято.

Имахте много интензивен сезон, разкажете ни за него.
Уау, това лято наистина беше интензивно, прав си... Хайлайтът определено беше Burning Man преди няколко седмици, уникално изживяване... Сонар, Казантрип, също бяха много силни, безсънните нощи в Ибиcа, след които имах­ме и много пропуснати полети. Рождения ден на Cacao Вeach за Beach Banquet също можем да наредим сред най-яките ни партита за годината. Беше страхотно, вие сте голяма мотивация за нас!

За това парти щях да ви питам и аз, с какви впечатления останах­те от България?
Българите са едни от най-топлите и най-щедрите хора, които някога сме срещали, наистина. Много сте гостоприемни, а мъжете са истински джентълмени... Не навсякъде мъжете автоматично ти помагат с чантите на летището или ти отварят вратата на колата. Най-вече знаете как да се забавлявате и оценявате добрата музика, което е важно!!!
И една вметка: мммммм бюрек.... Ха-ха-ха.

С продукция или с гиговете мислите, че се пробива по-лесно?
Ами те вървят ръка за ръка. В днешно време няма как да станеш известен и да те търсят за участия, ако си само диджей... Възможно е, но няма смисъл, а и се случва едно на милион. Единственият начин да станеш известен като dj без собствени продукции е да използваш някакъв трик, с който да се отличаваш от другите, но дори това омръзва в един момент. Трябва да си релийзнал тракове на сериозни лейбъли, за да те забележат и да имаш участия. Не много агенти биха се занимавали с теб, ако не правиш музика... Феновете ти се чувстват свързани с теб именно чрез музиката, а без фенове няма парти!Може ли да се каже, че музиката, която продуцирате, си е ваша запазена марка, ваш стил... с характерна дълбока бас линия, с добре балансирана дарк мелодия – на която аз казвам секс музика...
Естествено че можеш да я наричаш секс музика. Ние сме на направили така, както на нас ни харесва, и смятаме, че тя е широкоспектърна, на нея може да правиш всичко – да танцуваш, да спиш, да караш колело, да си лежиш във ваната,  да летиш до Луната, да си печеш marshmallows на огъня в гората, който си запалил сам, докато си се правил на умрял, защото мечка те е изненадала в палатката ти и сега се опитваш да я хипнотизираш с музиката на Вlond:ish... Ха-ха-ха!

Темата на броя ни е Halloween партито. Къде ще пускате на 31-ви, обличате ли се с някакви костюми и кефите ли се на този празник, имате ли интересни случки?
Ние израснахме в Канада, а там Halloween е много голям празник. Спомням си как се съревновавах­ме като малки с приятели кой ще събере най-много шоколадчета и ходехме първо в къщите, за които знаехме, че ще получим най-големите лакомства. Помня и как се събуждахме на 1 ноември с болки в корема след многото сладко от вечерта. Още не сме сигурни къде ще сме тази година на Halloween, но се надяваме да празнуваме с приятели в Ню Йорк.

Защо сменихте Монреал с Лондон?
Беше време за промяна и за следващата стъпка в нашето развитие! Лондон е епицентърът на електронната музика в Европа. Искахме да създадем нови контакти и се получи доста добре, но чувствах­ме нужда от промяна. Обичаме Монреал и ни липсват приятелите и семейството ни, но прекалено много се разсейвахме и ни беше ужасно трудно да се концентрираме върху продуцирането на музика. Когато се преместихме в Лондон, не познавахме много хора тук, затова ни беше лесно да се затворим в студиото и да работим. А сега е време и за друга промяна!

Кои са артистите, на които истински се възхищавате?
Уау, имаме наистина огромен списък с колеги, които са ни вдъхновили в последно време... Наскоро пускахме на Ибиса заедно с Robag Wruhme и го намираме за страхотен... Всеки трак, който прави, направо се разтапя в ушите ти! Обичаме също Nu, lulu rouge, lake people и Patrice Bäumel.

Ако си боядисате косите друг цвят, смятате ли да се прекръстите?
Ако решим да си сменяме името или цвета на косата, вие ще сте първите, които ще научат! Ха-ха.

Спечелихте си доста фенове тук... Надяваме се да се върнете много скоро отново...
Merci, обичаме ви