В София през уикенда: 17 – 18 юни

Цветен и пъстър ще бъде този предпоследен уикенд на юни

0 коментара Сподели:

Този уикенд София ти прави шах с пешката! Добре де, поне ти предлага жесток базар за настолни игри, където ще можеш и пешка втора употреба да си намериш. Градината на Made in Blue също ще се превърне в битак, а кино „Одеон“ – в място за късометражни студентски филми и извънгалактически коктейли.


DE MOLEN TAP TAKEOVER
ПЕТЪК, KANAAL, 19.00 ЧАСА

В случай че искаш да дадеш летящ старт на уикенда, най-добре го направи с холандска бира. Brouwerij De Molen са пироварната, която днес ще бъде представена в Kanaal и всички 12 крана ще бъдат превзети от нейната бира. Смята се, че De Mollen заемат челни позиции на световната крафт бирена сцена, така че, ако искаш да си в час, бягай към Канаал. За вкъщи ще можеш да си вземеш и комплект от 6 различни бири.

ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖНА НА НАСТОЛНИ ИГРИ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ФАНТАСМАГОРИЯ BIG BAG, 12.00 – 18.00

Все се чудиш откъде можеш да си набавиш настолни игри на добри цени. Ето ти шанс да го направиш. Игри, фигурки, сглобяеми модели и всичко ценно за феновете на този тип забавление. Организаторите обещават 500 употребявани и нови настолни игри, сред които и редки ценни заглавия. Трябва ти ново хоби за лятото – ами ето ти.

КЪСОМЕТРАЖНО СЪС „СПУТНИК“
НЕДЕЛЯ, КИНО „ОДЕОН“, 18.00 – 20.00 ЧАСА, 4/6 ЛВ.

Нов български университет и Майсторският клас на Георги Дюлгеров ще покажат 11 нови късометражни филма. Добър начин да уплътниш неделната вечер, пък и да видиш филми, които няма да имаш втори шанс, поне на голям екран. И ако това не ти стига – СПУТНИК (които имат жестоко ново меню, в което избираш коктейл според моментното си състояние) ще бъдат отговорни за напитките. 

MADE IN BLUE БИТАК #2
НЕДЕЛЯ, MADE IN BLUE, 11.00 – 17.00 ЧАСА

Втори битак в Made in Blue, който обаче няма да се помещава на таванчето, а в градината. Ако искаш да разкриеш тайните на нечий гардероб и да си намериш нещо позабравено, но запазено, с още живот (и парти) в себе си – това е шансът ти. Романтичната градина ще заживее в историите на всяка лятна рокля и обувки за танци, които ще си намерят нови собственици. Има още вкусна храна и домашна лимонада, което прави Made in Blue битак повече от приятен неделен план.

SUNDAY BRUNCH WITH YOANA TODOROVA
НЕДЕЛЯ, BOOM BURGER AND BOOZE, 11.00 – 16.00 ЧАСА

Любимият ни pop up брънч на Йоана Тодорова отново гостува на Boom Burgers, което може да означава само едно – яйца, яйца и още яйца! Тематичният бъргър, който ще можеш да опиташ, се казва Scotch EGGs и е интерпретация на класическите шотландски рохки яйца, увити в месо от наденица и после панирани до златисто. Ако пък искаш да го караш малко по-леко, опцията ти е Pork Pie Omelette със зелена ябълка.

Знаеш ли че започва серия от събития за иновациите в изкуството?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *