ETAM CRU ОТНОВО С НАСЛАДА ЗА ОЧИТЕ!

Последата изложба на дуо Etam Cru, която взриви LA и доказаза, че по-добри в занаята едва ли ще намерим

0 коментара Сподели:

Най-известното полско дуо Etam Cru отново показаха какво значи стил с последната си изложба в Лос Анджелис. Двамата артисти – Bezt и Sainer,представиха най-новите си работи, с които буквално взривиха LA, на 12 декември, а претъпканата зала в Thinkspace Gallery  затвърди и нашето мнение, че по-добри в занаята трудно ще намерим. Изложбата Galimatias (от френски – глупости, безсмислици) можеше да се види до 16-и този месец, а едва преди броени дни Etam Cru ни зарадваха със снимки на работите от събитието и в социалните мрежи.

Bezt и Sainer се запознават още в гимназията, а през 2012 се дипломират в The Academy of Fine Arts в Лодз, Полша. Стилът им е смесица между сюрреалистична фантазия, фолклор и графична прецизност, а емблематичните им творби в градски условия са станали тяхна запазена марка. Посланията им не са толкова крещящо социални, както на други графити артисти, но в тях има ясно заявена позиция, която коментира не толкова актуални проблеми, а по-скоро всички странни проявления на човешката природа. Работят с ярки цветове и много детайли, а произведенията им със сигурност заслужават както стените на старите сгради, така и лъскавите музейни зали. При работа в градска среда Bezt и Sainer рисуват заедно, както и с помощен екип, но когато става въпрос за изложбените им проекти, те предпочитат да работят поотделно, за да се развихрят с индивидуалния си стил.

Etamот плоски означава буквално нещо, като whatever или I don’t care, което и оправдава тоталната им творческа свобода и послания извън клишето. Работата с комбинация от материали за отделните произведения, включително нефт и акрил върху платно и спрейове върху хартия, са някои от смелите им експерименти, а миксът от пигменти, с който работят, им позволява да създават свои уникални цветове. От двамата артисти Bezt е известен със своята употреба на повече графити и по-ърбън вдъхновени герои и сцени, докато Sainer е фен на реализма, изящното изобразяване до най-малкия детайл и природните картини. С работи почит в цял свят, крюто трупа световна популярност, а една от най-коментираните им творби е всеизвестната Moonshine, в която секси мацка е седнала удобно в буркан, пълен с ягоди. Произведението е изобразено на сграда във Вирджиния за проекта Richmond Mural Project.

Какво повече да добавим, май нямаме, освен да те оставим да се насладиш на умелата игра с образи на полските лудаци. Bezt и Sainer определено знаят как.

Ако си на вълна изкуство, виж творчеството на един интериорен дизайнер от Испания.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *