10 причини да мразя Коледа

Най-светлата нощ за мен е най-черният период в годината

0 коментара Сподели:

Коледа е свят празник за милиарди хора по света, който на теория трябва да е най-спокойната, тиха и магическа нощ от годината. В действителност обаче това са безкрайно на брой дни на разправии с всевъзможни глупости, преди да дойде истински якият празник, а именно Нова година. Коледа е тъпа по сто различни причини.

Ето десет от най-основните.

Тъпите коледни песни

Всяка година радиата ексхумират Марая Кери и отвсякъде почват да дрънкат коледни  звънчета. Този повсеместен шум налива толкова много захаросани мелодийки в ушите ни, че направо хващаме диабет. Дори да се нуждае от животоспасяваща операция, един уважаващ себе си артист е по-добре да умре, отколкото да запише коледен албум.

Тъпите филми по темата

„Сам вкъщи“ е върхът на айсберга от коледна кинамотаграфия, който се разбива в главите ни всяка година в края на декември. Стотици знайни и незнайни трактовки по темата Коледа с ключови герои белобради старци, елени и джуджета замърсяват ефира с баналните си, предизвикващи гадене сюжети. Както има филтри, които пазят децата от порно, така телевизорите трябва да имат настройка, с която да сложиш игнор на всичкото коледна гнас.

Виж повече: 5 коледни подаръка, за които не би се сетил сам 

Тъпата коледна мода

Мацки с рогца и пичове с пуловерчета.

Толкова е оригинално, че ги продават в сергиите на Илиянци.

Никой никога не се е сетил да добави коледен елемент в своята лична украса. Във вашия офис сте първите. Като сте толкова отворени и ви тресе треска по празника, декорирайте се целите като коледни елхи с все гирлянди и топки, и светлинки и елате голи на работа, с метрото. 

Тъпото предобряне с коледни продукти

Коледа е буквално на всяка опаковка във всеки магазин, няма екран, от който да не се рекламира и консерва, откъдето да не изскача. Да не забравяме, че празникът такъв, какъвто го познаваме, е измислен не от църквата, а от корпорациите. Целият коледен балон се надува колективно от всички бизнеси на света, защото повече от половината оборот на глобалната икономика се случва в магическия месец около коледните празници. На маститите индустриалци – честито! Останалите просто си харчим парите за глупости. 

Тъпите подаръци

В Америка подаръците идват в чорапи, в България са чорапи. Честно, колко пъти ви се е случвало да отворите опаковката на подарък и вътре да има нещо различно от изненада стил „джапанки и вибратор“? Ако си пазех всеки комплект за бръснене, който са ми подарили през годините, можех да си построя къща. А при това имам брада – смятай наште колко ме поглеждат изобщо! 

Виж повече: Спаси коледна елха, създай цяла гора

Тъпите постове

Веднъж като се почне с постването на заскрежени гифчета и пожелания за плодородие, край няма. Бате, на кого му пука, че си рипостнал някаква чекия от нета и си натагнал всички хора на планетата? Ако толкова искаш да досаждаш на близките си, прави го на лично. Недей да занимаваш света със себе си повече от необходимото.

Тъпи офис инициативи

Всяко офис парти е обречено на провал, но коледните ивенти са мъртвородени – още на ниво концепция няма никакъв шанс подобна забава да проработи. Въпреки това опитите всяка година продължават, като HR отделът се напъва да надскочи глупостите си от предишния празничен сезон. То не бяха караокета, балове с маски, викторини, изпърдели водещи и размяна на жалки подаръци. Накрая някой ще дойде на партито с узито и ще се приключи с цялата тая глупост. 

Тъпите опашки навсякъде

Един основен проблем на Коледата е цялата суматоха и повсеместното безобразие, което създава. Всички се моткат в паника по улиците и моловете като плъхове в лабиринт, където си метнал пиратка. Това създава една перманентна тапа по всички кръстовища, паника и коледен дух като в зомби филм в разгара на заразата. Накрая всички като бакшишите чакаме софиянци да се приберат по родните си места, че да вземем да си отдъхнем малко. 

Тъпите семейни събирания

При семейството разликата между лекарство и отрова е в дозировката.

Ако с роднините почнете прекалено много да се гледате, неизбежно изплуват някакви стари истории, стига се до конфликтни теми, създава се напрежение. Затова и коледният дух у нас е свързан с непрестанни разправии, мрънкане и (в някои части на София) бой. 

Фактът, че нямаш право да мразиш Коледа

Свободата на словото е мит. Интернет даде суперсилата да изразяваш тъпанарското си мнение по теми, от които хал хабер си нямаш, на всякакви лумпени (като мен самия например). В резултат, вместо да имаме повече право на глас, всъщност живеем в състояние на непрекъсната цензура, защото всеки тъпак се обижда за щяло и нещяло. Как са оцелели тези толкова докачливи хора досега, представа си нямам. Така че при Коледа следваме правилото за умрелите – или добро, или нищо. Иначе гледай какво става после. 

Ние избрахме тази година да сме в Ню Йорк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *