5 неща, които да направиш преди да заспиш

За да започнеш един прекрасен ден, когато се събудиш

0 коментара Сподели:

Ако погледнем на лягането вечер не като на край на деня, а като старт на следващия, със сигурност ще започнем да обръщаме по-голямо внимание на този така важен момент. И, за да започнем новия си ден по подобаващ начин още със заспиването, има няколко неща, които можем да направим преди да си легнем. Обещаваме, че са също толкова прости като това да си облечеш пижамата, но са много по-важни от него. Все пак, пижамата не е гаранция за добър сън, а и понякога, с правилните завивки или правилния човек, в който да се сгушиш, сънуването може да бъде много по-хубаво и без нея. Но да не се отплесваме в мечи за пухкави възглавници и меки завивки – времето преди заспиване, е време за теб. Да го използваш по пълноценен начин е най-малкото, което можеш да направиш за себе си.                                               

                                                                                                         

To do списък

Ту дуу, ту дуу, ту ду, ту ду, ту ду, ту ду – не това не е Розовата пантера, която се опитва да се присламчи към леглото ти, а всички задачи, които те очакват утре. Опитвала ли си се да подредиш ангажиментите за следващия ден в списък? Дори никога да не си го правила, не се притеснявай –

скоро след като започнеш, ще видиш, че с помощта на списъка много по-лесно ще запомняш какво имаш да свършиш.

Когато предварително си помислила за всичко, с което предстои да сe захванеш, минимизираш варианта да се събудиш посред нощ, стресната от факта, че си забравила за срещата утре в осем. А колкото по-рядко се стряскаш, толкова по-спокойна и щастлива си.

 

Да си почистиш лицето

Без значение дали носиш грим в ежедневието си, гримираш се леко, или  използваш повече продукти , почистването на лицето е едно от най-важните неща, които да направиш преди да заспиш. През деня кожата ни натрупва замърсявания и отстраняването им е от ключово значение за здравето ѝ. Ако пропускаме тази важна част, рискуваме кожата ни да загуби свежестта си или скоро да започне да изглежда много по-състарена. 

Тя, също като теб, има нужда от почивка и въздух, до които определено няма “достъп”, ако е затрупана с пласт мръсотия или грим.

Може би знаеш, че да почистваш лицето си със сапун, не е най-добрият вариант. Сапунът изсушава кожата и може да я направи раздразнителна. Особено ако имаш чувствителна кожа, най-добре да забравиш за този способ. Вместо това, на пазара има много решения за почистване на лице и грим като мицеларните води на Garnier.  Те са създадени с грижа както за чувствителната кожа, така и за тази, която ежедневно бива изложена на различни замърсители. Няма значение дали си използвала подобен продукт за почистване и преди – когато започнеш, бързо ще установиш, че това е един от най-подходящите начини, защото почистването става супер лесно и нежно само с добавяне на малко от течността върху памучното тампонче. За да почистваш лицето си бързо и лесно и на ежедневна база, и когато си използвала повече грим, най-добре да се запасиш и с двете мицеларни води вкъщи. Мицеларната вода за чувствителна кожа нежно премахва замърсяванията и успокоява. Разработена е така, че да “прихваща” натрупаните през деня нечистотии като магнит. Тя е идеална за ежедневна употреба и може да се използва за почистване на кожата, когато си прекарала целия ден вкъщи, излизала си за кратко с лек грим или си спортувала. За всички случаи, в които носиш повече грим (всички обичаме да се издокарваме за парти в събота вечер все пак), разчитай на двуфазната мицеларна вода за премахване на упорит дълготраен грим. Тя е обогатена с арганово масло, но почиства, без да оставя мазни следи по лицето и няма опасност на сутринта да се събудиш с черни кръгове под очите и слепени от стара спирала мигли.

 

 

Да си подготвиш дрехите за утре

На всяко момиче е позната ситуацията, в която стои изправена пред отворения гардероб, вперила поглед в най-скритите му дълбини и изпаднала в тих ужас, защото там не се намира нищо, което да бъде облечено. Да, този кадър от мелодраматична комедия се появява винаги в най-неподходящия момент, когато главната героиня страшно много бърза за най-важната среща на месеца. И за да спре да се повтаря, ето една проста идея – започни да си подготвяш дрехите от вечерта, преди да си легнеш. Първо, никога повече денят ти няма да започва с паника и второ, ще спестиш доста минути, които можеш да използваш по много по-добри начини: да пиеш кафе на спокойствие, да прегледаш любимите си сайтове, да направиш няколко упражнения за тонус или… ами, да поспиш още пет минути.

 

Стречинг

Стречингът е онази част от физическата ти активност, която помага на мускулите ти да останат еластични, силни и здрави. Без упражнения за разтягане мускулите се скъсяват и следващия път, когато ги “повикаш”, за да ти свършат работа, може да се окаже, че не са достатъчно силни по простата причина, че не могат да се изпънат докрай.

Вместо да се чудиш какво да правиш преди да ти се доспи, по-добре направи кратък стречинг.

Най-простото упражнение е да се опиташ да докоснеш пръстите си, докато си седнала с изпънати напред крака. В интернет пространството и каналите за видео споделяне обаче, ще намериш тонове разнообразни упражнения спрямо нивото ти на подготовка и времето, което можеш да отделиш за тази активност.

 

Да почетеш

Четенето преди заспиване може да подейства като истинска медитация. Нищо няма да отвлече така мислите ти от злободневните грижи, както една добра книга. Четенето, разбира се, е полезно по всяко време на денонощието, но колкото и да ни се иска, по-често имаме възможност да го правим или непосредствено преди заспиване, или напът за работа (което няма как да стане, ако шофираш или ходиш пеша, например).

Освен това да четеш преди да заспиш, е много по-добре отколкото да зяпаш в екрана на телефона или лаптопа.

Синята светлина, която всички екрани излъчват, всъщност пречи на добрия сън –  колкото повече от нея поемаш, толкова по-непълноценен е сънят ти. Книгата е алтернативата, благодарение на която ще се отпуснеш достатъчно, че да заспиш, но без да си вредиш.

За да не е напразно започнатото вечерта, продължи го с тези три сутрешни ритуала за тонус и добър външен вид.

Ела на официалното афтърпарти на Go Guide Food&Drink Awards.

Последвай ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *