ПЕТАТА ВЪЛНА И ОЩЕ ТРИ ПРЕМИЕРИ ПО КИНАТА

Биографичната драма "Легенда",анимацията "Норм - Полярният мечок", фантастиката "Петата Вълна" и комедията "Ченге за един ден"

0 коментара Сподели:

 "Междузвездни войни" продължава своето господство в бокс офиса с близо 200 000 лв за последния си уийкенд. Втори остава "Критична точка" с малко над 100 000 лв, последван от "Алвин и чипоносковците: Голямото приключение", а премиерите от изминалата седмица – "Омразната осморка" и "Джой" се наредиха след тях съответно със 75 и 30 000 лв.
В предстоящия филмов уийкенд ще можем да видим цели четири нови предложения. Гангстерския "Легенда" с Том Харди, анимацията "Норм – полярният мечок", фантастичния трилър "Петата вълна" и екшън-комедията "Ченге за един ден: Мисия Маями".

ЛЕГЕНДА

режисьор: Брайън Хелгеланд
сценарист: Брайън Хелгеланд
в ролите: Том Харди, Емили Браунинг, Тарън Еджертън, Кристофър Екълстън, Джошуа Хил и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7,2/10 (от 30376гласа)
рейтинг в metacritics: 55/100
рейтинг в rottentomatoes: 61%

Лентата разказва историята на близнаците гангстери, Реджи и Рони Крей (Харди) – двама от най-известните престъпници в британската история, както и тяхната организирана империя в източен Лондон по време на 60-те.

Това е четвъртата роля на Том Харди за 2015, за която също получи няколко номинации и награди. Зад сценария и режисьорския стол е добре познатото име на Брайън Хелгеланд (носител на Оскар за сценария на "Поверително от Ел Ей). Лентата излезе по световните кина преди повече от два месеца, а сега е време и за нашите екрани.

НОРМ – ПОЛЯРНИЯТ МЕЧОК

режисьор: Тревър Уол
сценарист: Даниел Алтиер, Стивън Алтиер, Малкълм Голдман
очаквания: 2/10
рейтинг в imdb: 3,9/10 (от 68гласа)
рейтинг в metacritics: 20/100
рейтинг в rottentomatoes: 0%

Преместен от арктическия си дом, полярният мечок на име Норм и тримата му приятели леминги се озовават в Ню Йорк, където Норм се превръща в талисман на корпорацията, която се оказва тясно свързана със съдбата на дома му.

Анимацията до момента е универсално заплюта от критиците и е определяна като нетърпима и обидна за интелекта на дете от детската градина.

ПЕТАТА ВЪЛНА

режисьор: Джей Блейксън
сценарист: Сузана Грант, Акива Голдсман, Джеф Пинкнър и др.
в ролите: Клоуи Грейс Морец, Матю Зук, Габриела Лопез, Рон Ливингстън, Маги Стиф и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 5,9/10 (от 472гласа)
рейтинг в metacritics:
рейтинг в rottentomatoes: 20%

Четири вълни от смъртоносни атаки на извънземни покосяват по-голямата част от Земята. Каси (Морец) се бори за своето и спасението на по-малкото си братче.

От режисьора на "Изчезването на Алис Крийд", "Петата вълна" получава главно отрицателни отзиви:

”Вялият сценарий от опитните писачи Акива Голдсман и Сузана Грант не успява да разпали искра във филма, която да прерасне във възможност за продължение. Вместо това предлага една безформена мелодрама и шумен романс, поставени до екшън сцени с деца."

ЧЕНГЕ ЗА ЕДИН ДЕН: МИСИЯ МАЯМИ

режисьор: Тим Стори
сценарист: Фил Хей, Мат Манфреди
в ролите: Айс Кюб, Кевин Харт, Бенджамин Брат, Оливия Мън,  Кен Жеонг, Брус Макгил и др.
очаквания: 2/10
рейтинг в imdb: 5,4/10 (от 408гласа)
рейтинг в metacritics: 33/100
рейтинг в rottentomatoes: 16%

Подобни екшън комедии намират своята публика (предимно в САЩ), заради което първия филм успя да събере повече от 150 милиона долара при бюджет от 25. Тук бюджетът вече е 40 милиона.

След като сватбения му ден наближава, Бен (Харт) се запътва към Маями със своя бъдещ девер, Джеймс (Кюб), за да заловят дилъра, който снабдява всички дилъри от Атланта.

Отново отзивите са предимно отрицателни, показващи липсата на каквото и да е, избягващо от клишетата. Един от критиците се изказва доста красноречиво:

"Еди Мърфи, моля те, върни се и покажи на тези клоуни как се прави."

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *