10-те най-безумни теории на конспирацията

Или в какво вярват милиони напук на всички доказателства

0 коментара Сподели:

Колективното развинтено въображение е интересен феномен –

хората са способни да бъдат убедени в напълно налудничави неща, докато същевременно отричат очевидното.

Както през Средновековието масите са приемали живака за лекарство, а доматите за отрова,

така и в съвремието можем да се похвалим с някои доста изкривени мнения, напук на всички подразделения на науката. Ето най-упоритите теории, които благодарение на Интернет имат непрекъснато нови и нови последователи.

Елвис е жив

10-те най-безумни теории на конспирацията

Също така живи са Тупак Шакур и Брус Лий, докато Пол Маккартни е мъртъв.

Това последното е съвсем истинска и популярна теория на конспирацията – предполага се, че Пол Маккартни е умрял на върха на славата си през 1966, а останалите членове на бандата са го заменили с двойник, който пее добре като него. Доказателствата са навсякъде по албумите им, например на корицата на Sgt Pepper думите на барабана могат да бъдат разчетени като 1 ONE 1 X HE DIE 1 ONE 1. Как да спориш с факти като този? Тупак също оставя знаци за феновете си и не спира да издава албуми. Най-отказващата да умре звезда на всички времена обаче е Елвис. Въпреки че на 16 август 1977 близките му го намират мъртъв до тоалетната чиния, има дузина свидетели на място, плюс пълни медицински и полицейски рапорти, феновете му просто отказват да приемат смъртта на Краля. Затова и редовно изскачат нови и нови разкази за това, как Елвис е забелязан на селски панаир в Арканзас например. За щастие рокендрол иконата вече би трябвало да е на 84, така че скоро просто няма да има шанс да е жив дори на теория.

Кацането на Луната е фалшифицирано

Интересен факт: повечето хора в Америка са убедени, че не сме кацали на Луната, но също така приемат битките в кеча за истински.

Според най-разпространеното схващане американското правителство е аранжирало снимките в холивудско киностудио под режисурата на Стенли Кубрик. Доказателства за това са грешните сенки, които според интернет експертите американското знаме хвърля, и нереалното подскачане на космонавтите. Преди години предаването Myth Busters сложи под лупа всички така наречени доказателства и след серия от експерименти доказа, че всъщност кадрите са абсолютно автентични, подскачането също. Това, разбира се, нищо не промени. Все пак най-големите доказателства, че кацането е реално, са всъщност пробите от лунни камъни и прах, които НАСА документирано притежава от 1969 насам. Също така на повърхността на Луната при мисията на „Аполо 11“ е монтиран ретрорефлектор (гигантски светлоотразител), който връща лазерен сигнал, изпращан от лаборатория на Земята, за най-точно измерване на разстоянието между нас и сателита ни. Черешката на тортата в тази конспирация е

видео, в което човек, по нищо не приличащ на Стенли Кубрик, си признава какво е направил.

Да бе да, ей сега.

Извънземните са тук

От 1947 насам в мистичната „Зона 51“ американското правителство крие летяща чиния, която се е разбила в Розуел, Ню Мексико. Според официалния рапорт става дума за метеорологичен балон, но уфолозите от цял свят отказват да приемат това обяснение. Според тях извънземният космически кораб е затворен в хангар, където в продължение на години се провеждат изследвания на технологията в него. Имаме също така записа от аутопсията на извънземните. Зърнесто копие на черно-бял филм, заснет от военен оператор, който естествено желае да остане анонимен, се появява в средата на 90-те.

В 17-минутното видео, предизвикало световна сензация, се вижда как лекари изучават органите на мъртвите извънземни пилоти.

В последствие се оказва, че това е абсолютно менте, записано от предприемчив британец. Според легендата обаче истинското видео е било унищожено, а той просто е направил своя версия, за да покаже какво точно е видял. Колкото до „Зона 51“ – тя се оказва абсолютно истинска – след разсекретяването на военните регистри се оказва, че там е разработван шпионският самолет U-2.

Кемтрейлс

Според тази топ конспиративна теория всички самолетни линии без изключение разпръскват организирано химически или биологични агенти от високи надморски височини, за да контролират населението като част от тайна правителствена програма.

Първо, колко тайна може да е една програма, ако самолетите оставят следи в небето навсякъде по света.

Освен това как точно правителствата на всички държави са се разбрали помежду си и са организирали доставките на химикалите до частните превозвачи, без никъде да няма и един лист хартия с черно на бяло доказателство по темата, е мистерия. Важното е, че милиони вярват как тайно общество от гео учени ни правят послушни като крави през кемтрейловете, а в свободното си време създават изкуствени облаци. След проведено проучване, в което участват 77 водещи учени от цял свят, заключението е, че това са просто кондензационни следи, създадени от изпаренията на двигателите и ниските температури.

11 септември е измама

Тази теория има различни степени на конспирация – от пълно отричане, че атентатите от 11 септември 2001 в Ню Йорк, при които самолети се разбиха в двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк, убивайки близо 3000 души, изобщо са се случили, до това, че всъщност става дума за постановка на американското правителство. Има един магически въпрос, на който никоя от теориите за вътрешна поръчка няма отговор и той е: „Защо?“.

Защо САЩ биха си причинили сами вреда в такива гигантски размери?

Ако ставаше дума за човек, не за държава, това е все едно, вместо да се порежеш лекичко за внимание, да си отрежеш цялата дясна ръка. Все пак безброй филми по темата дават доказателства, като списъкът включва съмнителни бизнес транзакции, насочен експлозив и дори CGI самолети. Как която и да било тромава държавна институция е организирала нещо толкова мащабно пред 23 милиона зрители на живо и целия свят пред телевизорите, също е въпрос без отговор. С нетърпение очакваме новото поколение, което ще роди теорията, че изобщо не е имало Кули близнаци, а са ги монтирали във всички филми и сериали. Въпрос на време е.

Майкъл Джексън не е педофил

Явно колкото и доказателства да се появят, феновете на Краля на попа никога няма да приемат очевидното – Майкъл Джексън е бил педофил и си е падал по малки момченца. Излъченият наскоро по HBO филм Leaving Neverland включва двучасови признания на две от жертвите му (Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък), които с отвратителни детайли разказват какво точно се е случвало при закрити врати в спалнята на Джако. Естествено техните истории веднага бяха отречени като съшита с бели конци схема за печелене на пари. Двамата обаче нямат финансови претенции към наследниците на поп звездата, също така не са получили и стотинка за филма. Единственото, което искат, е да разкажат ужасната си история. По-шокиращо е нещо друго – през 1993 едно от другите „момченца приятелчета“ на Майкъл, Джордан Чандлър, завежда дело за сексуално посегателство срещу поп изпълнителя. При проведеното полицейско разследване

властите откриват голи снимки на 12-годишното дете сред личните вещи на звездата.

При разпита жертвата успява да опише в детайли как изглеждат гениталиите на звездата дори с детайли като това, че тестисите му са на петна. Също така рисува картина на тъмна точка в долния край на пениса на Майкъл Джексън, която се вижда само ако бъде вдигнат нагоре. Делото е решено извънсъдебно с 25 милиона изплатени на семейството на Джордан Чандлър.

Нямало е Холокост

Въпреки тоновете доказателства по темата, има интернет общества, които отричат, че нацистите са убили над 6 милиона евреи през Втората световна война. Според тяхната теория всички доказателства са фалшифицирани от еврейската общност, която съвсем между другото управлява света. Един от най-големите скандали по темата е съдебен спор от 2000 година между историка Дейвид Ървинг и авторката Дебора Липстад. Обвинен в това, че е активен отрицател на Холокоста, антисемит и расист, Ървинг търси правата си с дело за клевета, като му се налага да докаже правотата си. Оказва се, че в съда не признават доказателствата му по темата, с други думи Холокост доказано е имало, а на историка му се налага да излежи 3 години в затвора. Това не е променило популярността на теорията, която колкото повече се отдалечаваме от тези исторически събития, толкова повече нови и нови защитници намира.

Антиваксърското движение

Благодарение на групата хора, които отказват да ваксинират децата си, в момента имаме рекорден брой случаи на морбили и всички шарки като цяло. Въпреки липсата на научни доказателства по темата и историческите такива (хората са спрели да умират от шарка)

антиваксърите ревностно отричат ваксините заради разпространено схващане, че водят до аутизъм при децата.

Теорията се базира на вътрешно усещане и неща, които някой е написал някъде в интернет без грам медицинска обосновка. Според антиваксърите това е така, защото световната медицинска федерация ни лъже и покрива случаите. Проблемът на демократичното общество е, че няма лост, с който да накараш една майка да ваксинира детето си – училището може да откаже да го приеме и после, ако случайно умре от шарка, социалните служби могат да я вкарат в затвора, но, общо взето, това са вариантите. Докато се измисли решение на проблема, лудите мами безнаказано продължават да тровят животите на всички в непосредствена близост.

Едни хора в една стая управляват света

Психологическото обяснение за хората, които попадат в капана на конспиративните теории е, че те търсят ред в хаоса и отказват да приемат царящото във вселената безредие. Това е същият вътрешен импулс, който тласка хората към религията – много по-лесно е да приемеш, че има едно висше същество, което създава и подрежда света около теб, отколкото това, че си самотна незначителна прашинка в големия космос и късметът е огромна част от това, какво ще се случи с теб занапред. Мисълта, че някой слага ред и контролира всичко, успокоява тези хора, дори в техните очи управляващите да са демонични, всяващи страх създания. Въпросните глобални супершефове имат различни лица и имена –

илюминати, рептили, извънземни, вампири, свръхбогати евреи, теориите са безкрайно много.

Символите на илюминатите са навсякъде – от новите рап клипове до задната страна на доларовата банкнота, така че те са обичайните заподозрени за всяка световна неправда. Шокиращ обаче е броят на хората, които вярват в хуманоидни гущери и техните тайни сакрални ритуали – близо 12 милиона само в Америка. Сред другите топ теории е, че принц Чарлс е вампир, подкрепен със стройно родословно дърво, изкарващо го директен наследник на Влад Цепеш, още познат като Граф Дракула. Самият престолонаследник приема тези приказки с чувство за хумор и даже през 2017 се снима в туристическа реклама за Румъния, казвайки репликата „Трансилвания ми е в кръвта“.

Земята е плоска

10-те най-безумни теории на конспирацията

В момента за първи път в историята е по-трудно да докажеш, че Земята е плоска, отколкото обратното твърдение. Все пак всички сме виждали снимки от Космоса, летели сме над половината свят, познаваме хора, направили околосветско пътешествие. И все пак според група хора всичко това е

пропаганда на мейнстрийм медиите, зрителна илюзия и промивка на мозъка.

Най-смелите флат-ърт конспиратори говорят за тайна американска база, разположена на Северния полюс, но това са хора с по-развинтено въображение от лъжлива тийнейджърка на силни психотропни вещества. Освен това, ако Земята е плоска Северният полюс не би ли трябвало да се казва Северният ъгъл? И ако се чудите как е обяснен феноменът, че ако тръгнеш от една точка и се движиш в права линия след малко над 6000 км се озоваваш там, откъдето си тръгнал, това е най-сладкото: около плоската земя има ледена мантинела, нещо като стените на игрището за хокей, по които ти се плъзгаш, затова околосветското пътешествие е възможно. Най-интересното при хората, вярващи в плоската земя, е, че те представят това като революционно откритие.

Преди не толкова много години хора са били изгаряни на клада за обратните твърдения, така че нека да си подредим фактите, а?

Майкъл Джексън: секс хищник или жертва на златотърсачи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *