Пет сериала, които да не пропускаме през април

„Игра на тронове” се завръща със своята лебедова песен и най-дългата батална сцена в историята

0 коментара Сподели:

Изглежда сякаш зимата е най-сетне тук. Макар че е април. Несъмнено едно от най-дългоочакваните тв събития за месеца е последният сезон на „Игра на тронове“, за който се подготвяме… сякаш цял живот. Но април идва и с още много други изненади, макар и не толкова кървави и епични. Ето ги и нашите пет предложения за сериали, с които да запълним все по-малкото часове, които ще прекарваме вкъщи.

Game of Thrones

Бягайки почти изцяло от сюжета на книгата (но теоретично адаптирайки митичните романи „Ветровете на зимата“ и „Мечта за пролет“), лебедовата песен на мегахита на HBO бе определена като „шестчасов епичен филм“, който ще направи останалите епизоди да изглеждат малки в сравнение с него. Поне така обявиха от мрежата. Това може би ще е наистина вярно за така обсъжданaта бойна сцена Battle of  Winterfell, която отнела на режисьора Мигел Съпочник 55 часа, за да бъде снимана. Това е възможно най-дългата батална сцена в тв историята, разказват критици. Последният сезон е сниман от двама режисьори – Съпочник и Дейвид Натър. Но последният епизод е заснет от създателите на този велик епос – Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс. Как ще свърши всичко? Е, най-вероятно с един куп ЕМИ-та през септември. Предстои да разберем!

Deutschland 86

Базирано на истински събития, продължението на „Германия 83“ разказва за шпионина от източна Германия Мартин Раух, който е запратен в забравена от Бога част на Ангола, след като е прокуден от Берлин, и то с държавна заповед – но леля му Ленора, която е високопоставен служител в германското разузнаване, има други планове за него. Три години по-късно от първия сезон на сериала виждаме един съвсем различен режим на комунизъм, като парите и моралът на източногерманците са толкова нищожни, че те трябва да са наистина изобретателни, за да пазят мечтата за социализма жива – често на цената на принципите си. След като е поставена на върха на командването и управлението на огромна и важна сделка за оръжия с Южна Африка – предполагаем враг на комунистическата държава, но заради финансови причини, сега съюзник – Ленора знае, че има само един човек, който може да довърши операцията успешно: Мартин  Раух. Той обаче не е въодушевен особено от идеята и се налага да бъде убеден по друг начин. Ще преодолее ли гордостта си, за да спаси Изтока?

Veep

Не само „Игра на тронове“ ще изпее лебедовата си песен. Селина Майър (Джулия Луис-Дрейфус) се връща за финален сезон на изпълнения с абсурдистки елементи „Вийп“. Бившият вицепрезидент и нейният некомпетентен екип са отново на екран, и то решени да се върнат и в Овалния кабинет след един ужасно неуспешен опит на президентство. Политическата сатира получи неочаквана пауза миналата година, след като актрисата в главната ролятрябваше да се лекува от рак на гърдата, с който бе диагностицирана ден след като получи шеста поред награда „Еми“. Проследяваме опитите на Селина, докато се опитва да преправи пътя си в Белия дом, като сериалът започва с визита в щата Айова, където естествено и очаквано нещата се объркват.

In the Dark

Последният нов сериал на малката американска мрежа The CW Television Network за 2018/19 година е най-близкото до комедия, но не точно, с което може да се похвали каналът на CBS. Продуциран от Бен Стилър, сериалът разказва в епизоди с продължителност един час за трудния живот на една незряща жена. Главната героиня смята, че е попаднала на сцената на местопрестъпление, и се е спънала в мъртвото тяло на своя най-добър приятел, който е и наркодилър. Докато дойде полицията на място, всички улики и дори трупът са разчистени. Ченгетата не вярват на историята на жената – още повече, че мъртво тяло така и не се открива, така че главната героиня е принудена да търси убиеца сама, само с помощта на своето куче водач.

Ramy

Стенд-ъп комедията напоследък в България е в истински разцвет, но в други държави това отдавна се признава за истинско изкуство. И то популярно. Затова и много от каналите правят сериали за това, как прохождащи в стенд-ъпа артисти преминават през много препятствия, за да постигнат мечтаната слава и признание. „Рами“ е един такъв сериал на компанията „Хулу“. Поредицата е биографична и разказва историята на комика Ramy Youssef (може да сте го виждали в „Късното шоу“ с водещ Колбърт). Рами е млад мъж с египетско-американски произход, който се опитва да намери своето място в Ню Джърси като мюсюлманин и представител на поколението на милениалите. И в същото време да постигне мечтата си да бъде комик. Всичките 10 епизода ще са налични на 19 април.

Припомняме ти 20-те най-велики сериала от едно време

Ето и десет от легенгарните български песни, които всъщност не са съвсем наши

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *