Уикендски страсти – 10-12 февруари

Хвърляме се в обятията на уикенда още в петък следобед

0 коментара Сподели:

Работната седмица и снегът се разтопиха между пръстите ни, така че, без да имаме абсолютно нищо против, се хвърляме в обятията на уикенда още в петък следобед. Ето къде са нашите G-точки в светлата част на следващите дни…

КОД: ЛЮБОВ
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ; 10.00; НДК

Хенд мейд Фест е традиционен фестивал на хенд мейд културата, който се провежда периодично в НДК. Този път кодовото име е ЛЮБОВ, а селекцията от автори, които ще представят нещата си, отново ще даде възможност на всички нас да се сдобием с нещо ръчно направено и много красиво. Ако празнуваш 14 февруари, можеш да пробваш да откриеш и подарък за половинка.

DESIGN EXHIBITION
СЪБОТА, 11.00, 
FLOWER'S&CO>

Перфектната комбинация от внимателно селектирани артисти, дизайнери, писатели, музиканти и гастрономи. Събитието е съпътствано от целодневна и интересна програма, които ще можем да видим в трите зони на галерията. В Арт зоната ще бъдат настанени творбите на Искрен Лозанов, К art ин и, Bioboard, Столчето на Мил, Ourhood, Staff, Gezenko, AforAvocado и др.; в соуъшъл зоната ще можеш да пробваш малиновото вино на Trastena, атрактивните коктейли на Absolut и кетъринга на Салонъ и ChezFeFe, след които спокойно можеш да преминеш във фешън зоната или да проявиш милост към портмонето си и само да пораздвижиш в музикалния корнер.

ХУЛИЕТА
СЪБОТА, 18.00, ДОМ НА КИНОТО

Последният филм на Педро Алмодовар е история за майки, дъщери и тайните, които те пазят. Испанският маестро е прочут с умението си да преминава без усилие от висока драма към неистов фарс, изследвайки противоречията на човешките нужди и желания с различни стилове и интонации. И като един от най-големите майстори на филми за жени е напълно разбираемо, че за своя 20-и филм той избира да екранизира текстове от изящния сборник „Бягство” на канадската нобелистка Алис Мънро.

ONE MORE BRUNCH
НЕДЕЛЯ, 11.00, ONE MORE BAR

Брънчът в One More Bar е сред най-приятните начини, по които можете да прекарате своята мързелива и вкусна неделя. В края на уикенда те отново са се подготвили подобаващо, за да закусим заедно. За чревоугодниците ще има три вида баници – с кайма, със сирене и масло и с тиква и стафиди. Пухкави палачинки, хрупкав бекон, тостове, три вида сладко са само част от другите ни предложения. На бара ще откриеш една от класиките сред студените напитки – айряна, а за любителите на кафето има специална изненада. Борислав Испирски, бариста с над 10-годишен опит, ще приготви за феновете на кофеина чрез три различни технологии три кафе и капучино-крем брюле с хрупкава коричка. Ммм!

ACOUSTIC SOUL TRIO
НЕДЕЛЯ, 18.00. СТУДИО 5

След идиличния сутрешен брънч можем да изпаднем в още по-идилично състояние в Студио 5, където ще можем да отворим сетивата си за  един прочувствен лайв на трите момчета от Acoustic Soul Trio. Те са Илко Градев /ex Ahead & Dirty Purshase / – акордеон, Иван Стилянов / Миленита бенд, Музикалния театър / – китара и Петър Йорданов Бъни / Оратница, Тъпани и Гайди / – перкусии и са заедно от далечната 2010 година. Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най- различни, но може да се каже, че се обединяват под белега на Джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват изпълненията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.

Иди и до Кино "Влайкова" и усети магията му, преди да се е пенсионирало прекалено рано.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *