Jameson представя: 5 класики, които да гледаш, ако си харесал La La Land

Музикалните цветни шедьоври, които никога не омръзват

0 коментара Сподели:

При La La Land има два варианта – или си във възторг и си припяваш саундтрака, или споделяш мнението на потребител в наш торент сайт, а именно "много тъп, танци-манци на магистралата". Ние сме от първите и La La Land се оказа причината да разровим класическите филми, послужили за вдъхновение. 

SINGIN' IN THE RAIN (1952)
АЗ ПЕЯ ПОД ДЪЖДА

Singig in the Rain e най-успешният мюзикъл на всички времена за Американската филмова индустрия. Известен е с хореографията си, но една сцена остава емблематична – моментът, в който Gene Kelly пее "Singing in the Rain",  въртящ се около улична лампа. Точно както и Гослинг в La La Land.
Трейлърът е тук.

MOULIN ROUGE! (2001)
МУЛЕН РУЖ!

Париж на бохеми и кортизанки плюс една любовна история отвъд материализма и цинизма. Една от най-романтичните любовни истории в киното, в която нито песните натежават, нито танците, още по-малко клепачите. Шумно, красиво, пищно и много повече от песента на Агилера и компания. 
Трейлърът е тук.

WEST SIDE STORY (1961)
УЕСТСАЙДСКА ИСТОРИЯ

Ако става дума за Бродуей и мюзикъли, West Side Story е сред най-обичаните и поставяни на всички времена. Тони и Мария са модерната версия на Ромео и Жулиета, само че в Ню Йорк. Тайни срещи, планове за бягство, драма и шекспирова трагедия, вървят в такт с музиката на Бърнстейн.
Трейлърът е тук.

BOOGIE NIGHTS(1997)
БУГИ НОЩИ

Историята на Еди, който случайно бива забелязан от режисьор-ветеран в порното. Оттам както казваме "му тръгва карта" и му се случват интересни неща в сферата на филмите за възрастни. Няма я La La Land романтиката, но пък иконичната сцена на парти край басейна я има и в новия хит.
Трейлърът е тук.

GREASE (1978)
БРИЛЯНТИН

Според някои La La Land е "Брилянтин" на новото поколение. Симпатична гимназиална история, извън клишето на жанра. Калифорния през 50-те, романтична плажна свалки и класическа война на субкултурите в училище, където Дани и Санди трябва както да намерят себе, така и да се открият един друг.
Трейлърт е тук.

И като говорим за La La Land… О, Оскар! О, изненада.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *