Новият албум на Alex Clare – Tail of Lions

Историята на eдин различен албум

0 коментара Сподели:

Alex Clare, който завладя света с хита си Too Close, идва за първото си шоу у нас на 24 април в Студио Орфей.Той ще представи на живо последния си албум Tail of Lions. Заглавието на албума идва от еврейска поговорка, а парчетата са отражение на всичко, през което артистът минава в последните години. В него се преплитат лични емоции и истории, свързани с преместването му в Йерусалим и ролята му на съпруг и баща.

Tail of Lions хвърля светлина и върху наболели общественозначими теми, но най-вече проповядва вяра, смелост и упоритост.

Малко преди срещата ни с него на живо на 24 април той разказва личната история, която стои зад всяка песен от албума.

 

Tell Me What You Need

Хората се сблъскват ежедневно със стреса и биват заливани с купища разнородни емоции, с които всеки човек се справя по различен начин. Някои реагират агресивно, други бягат надалече.

С времето установих, че най-неприятната реакция, предизвикваща смразяващи емоции, е тази на човека, когото обичаш, който поставя каменни стени пред себе си. Точно както животните, които се преструват на мъртви, за да избегнат реалния сблъсък със смъртта.

Емоциите са много изтощителни и често хората не искат да губят излишна енергия – затова се затварят в себе си. Песента е точно за този момент от живота ми. Веднага след медения ни месец със съпругата ми осъзнахме, че истинското предизвикателство и изпитание на връзката ни настъпва едва сега.

Get Real

Get Real е за дните, в които се учиш и опитваш да придобиеш контрол върху емоции си.

Да правя опити, да видя света реалистично и да разбера причината, поради която съм тук – това е Get real. С тази песен наистина искам да накарам хората да се замислят за начина, по който изживяват дните си, и да ги призова към повече доброто и вяра в себе си.

Surviving Ain't Living

Разделението между имащите и нямащите нараства все повече и хората са принудени да се превръщат в роби на парите, които получават.

Просто запомнете, че смисълът на живота не е в печеленето на пари.

Трябва да живеем независими от материалното и това,  което притежаваме! След като навършите 80 години, трябва да погледнете назад и да сте горди, с това, което сте постигнали, и то не трябва да се основава на вашето материално богатство.

Bring Me Down

Няма нищо по-лошо от това да бъдеш самодоволен и е много опасно да знаеш, че си прав.

Най-доброто състояние на духа е да бъдеш щастлив със себе си, а ако не си, да си наясно с факта, че това, което казваш на другите, може да ги смаже емоционално.

Много често, когато хората имат ниска самооценка или контрол, те се опитват да принизят останалите до тяхното ниво. Bring Me Downбеше написана по този повод, след като се срещнах с един човек, който не беше щастлив и гледаше отвисоко всеки, който си беше позволил да бъде истински щастлив с живота и от себе си.

Basic

Познавам един млад мъж, който тайно се е борил с много сериозно умствено заболяване в продължение на няколко години. Написах Basic, след като бях свидетел на негов срив, който доведе до психотичен епизод. В този момент много хора му обърнаха гръб заради честото му необичайно, понякога и агресивно поведение и незнанието му, че състоянието му е много лошо. Наистина ме заболя да го видя по този начин и още повече да съм свидетел на липсата на любов, състрадание и разбиране на тези около него.

Gotta Get Up

Някога да сте се чувствали сякаш не се вписвате никъде? Аз да, и затова написах песентаGotta Get Up.

Важно е да разберем, че нещата, които ни правят несигурни, са точно тези неща,които ни карат да бъдем най-силни и на които се основава величието на всеки човек.

Много бих се радвал,ако повече хора осъзнаят, че човекът блести именно със своите малки особености.

Tired From The Fire

Според хасидската литература има едно мощно физическо състояние на екстаз, описано като толкова прекрасно, че душата може буквално да напусне тялото.

Лекът за това е да бъдеш завлечен към физическия свят, като се привържеш към материални неща.

Когато мислех за това, написах Tired From The Fire– исках да изразя един дълбок копнеж, след като обмислях тази идея за известно време.

Love Can Heal

Любовта може да лекува!

Нямам предвид увлечението, а онази любов, която те кара да оцениш, приемеш и обикнеш някого заради самия него.

Любовта, която те кара да даваш дори когато е трудно, и просто да бъдеш съпричастен. 

Open My Eyes

Аз съм аполитичен, но след като видях разпадането на съюза между Великобритания и Европа, ръководен от няколко ограничени и тесногръди хора, които успяха да се възползват от предразсъдъците на хората за собствените си егоистични цели – написах тази песен. Съчетано с бъдещето на политиката в САЩ, ние наистина доказахме, че демокрацията в XXIвек се е превърнала в пантомима.

You’ll Be Fine

Ще бъдете, нали знаете?

Песента е вдъхновена от две известни хасидски поговорки. Първата гласи: „В света изобщо няма отчаяние“, а втората: „Няма стена, която не може бъде прескочена“.

Тези две мантри са написани, за да мотивират и вдъхновяват, но аз винаги съм ги намирал за леко дразнещи. Да ги кажеш на някой, който е потънал в меланхолия, би било снизходително в най-добрия случай. Ето защо реших да дам нов живот на тези две поговорки с парчето You`ll be fine.

Поговорихме за музика, а сега можеш да видиш какво става и с театъра.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *