Събития за седмицата: 14-20 октомври

Изкуство в града – ето какво да правиш в арт София

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 14-20 октомври

Октомври рисува, твори и създава.

Той борави с мозък и четка, а за бялото му платно отговаря сърцето. Въображението му обича цветовете, събира ги във форми, с тях пресъздава истории. Споделя ни картините си, а после ни оставя да намерим себе си в тях. София не може без изкуство и в следващите 7 дни ни кани на арт събития – виж ги!

ACT Фестивал
14-20 октомври, Топлоцентрала

Какво ще кажеш да посрещнеш понеделник с фестивал за свободен театър? Събитието се завръща за 14-и път, но сега с мисията да покаже бъдещето на сцената. Темата е „Невъзможните разговори“, като ще чуеш за успешни практики, как изглежда успехът и къде е публиката. Остани и след това, ще има концерт с гост-артист!

С криле, обърнати към рая
до 16 октомври, Plus 359 Gallery

Не пропускай да подкрепиш таланта – в сърцето на София те очаква дебютната изложба на Георги П. Павлов. За проекта се казва, че е „колкото спонтанен, толкова и логичен“, като показва работи, които носят белезите на първичен коментар, на бунт, макар и личен. 

Старите квартали на София – фотографска изложба
17 октомври, Grand Hotel Sofia

След успеха на изложбите, посветени на архитектурното наследство на столицата, изчезналите кина на София и незабравените ѝ читалища, Програмата се завръща с ново събитие – Старите квартали на София. Това е една визуална ода към тези части на града, които остават извън светлината на прожекторите, но носят в себе си духа на отминали времена и атмосфера, която вече е трудно откриваема. Изгради мост между минало и бъдеще – бъди на откриването на събитието!

III международно акварелно биенале
до 20 октомври, Галерия „Нюанс“

Следващите 7 дни са последната възможност да видиш третото издание на Международното акварелно биенале. То ще ти подари творбите на 14 художници от 7 държави, като селекцията на картините е направена с цел да се покаже широката палитра от възможности, които акварелът предоставя. От натюрморти и морски пейзажи до градски сцени и портрети – наслади им се. 

Портрети отвисоко – изложба на Руфина Ву и Щефан Канъм
до 28 ноември, Gallery Synthesis

Търсиш вдъхновение за ново пътуване? Намери го чрез изкуство! София се радва на изложба, която документира наследството на общности, обитаващи покривите на Хонконг, като уникална форма на архитектура без архитекти. Те варират от скромни заслони за социално слаби хора до сложни многоетажни сгради, обзаведени с удобствата на съвременния живот. Изложбата е, меко казано, интересна – отиди и изследвай тези кадри на живота. 

Hey DJ през октомври: Nicole Moudaber, Tommy Four Seven и Fiona Kraft

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *