В София през уикенда: 7 – 9 април

По всичко личи, че този уикенд ще си затворим очите за диети и пости

0 коментара Сподели:

По всичко личи, че този уикенд ще си затворим очите за диети и пости, тъй като ребрата и бъргърите дебнат отвсякъде. За да балансираме гастрономическото угощение, се включваме във Форум Ключ за порция храна за ума. Неделно се учим да правим коктейли зад бара на Спутник. Защото, защо не.

RIBS BROTHERS – OUT OF THE KITCHEN
СЪБОТА, RIBS BROTHERS, 17.00 – 21.00

Ако още не си се завъртял през най-добрите ребра в София (на ул. „Узунджовска“ 13), "братята" ти дават допълнителен повод да го направиш тази събота. Те излизат от кухнята! Това означава, че ще приготвят ребрата по класическия начин – на открито с жив огън на въглища. Ако си любопитен за целия (никак не прост и кратък) процес около опушването и приготвянето на ребрата, сега е шансът да разбереш повече от първа ръка. Отделно Barbecue Brothers ще снимат за скоро стартиращо YouTube предаване по темата.

EXE AT BOOM! BURGERS
ПЕТЪК, BOOM BURGERS AND BOOZE, 18.30 – 22.00

Този петък ще се увериш, че храната и партито вървят добре заедно. В Boom! на бул. „Цар Освободител“ 12 са поканили момчетата от EXE, за да представят бъргър, вдъхновен от тях. За музиката ще се грижи Павел Петров, а бъргърът вече е "сътворен" от гениалните ръце на Джун Йошида. Ще е свеж и пролетен с качествено месо, чедър, песто от салвия, майонеза с див лук и най-изненадващата свежа зелена ябълка.

ФОРУМ КЛЮЧ
СЪБОТА, МОДЕРЕН ТЕАТЪР, 13.00 – 18.00

Форумът е от наистина добрите родни инициативи. Ще ти подейства добре, защото срещата с млади, активни и дейни хора няма как да действа другояче. Насловът тази година е #ИмаГи, а програмата и подборът на лектори идва да покаже, че наистина е така. Темите се въртят около културата, образованието, хъса, старта. Побързай да грабнеш билет тук, защото са останали съвсем малко.

DISASTER TO MASTER. COCKTAIL CLASSES
НЕДЕЛЯ, СПУТНИК, 15.00 – 17.00

Задава се третото издание на коктейлния клас за ентусиасти, като този път участниците ще се вихрят зад бара на СПУТНИК – мястото, където могат да ти забъркат междугалактически коктейл с всичко – от зелени чушки до захарен памук. Домакини са Дилян и Цветан, които ще продължат да разработват темата за съставките, кои плодове, зеленчуци, билки и цветя имат място в чашата ти и как да се справиш с белтъка, за да получиш приятно "пухкав коктейл". Голямата коктейлна комбинаторика предстои или кои са онези неща от кухненския шкаф, с които няма начин да не ти се получи. Главни действащи "алкохоли" са Lillet Blanc и Pernod Absinthe.

БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ
НЕДЕЛЯ, ДОМ НА КИНОТО, 20.00

Това е забавна пародия на документален филм, за която Variety казват, че "е истински приятен филм, който дори Филип, реалният управляващ монарх на Белгия, би намерил за възхитителен". Историята разказва за наперен монарх, който предприема пътуване из Балканите, на път за своето разпадащо се кралство. Филмът е заснет почти изцяло в България, като дори се включват български фолклорни ансамбли. Достатъчно любопитно, за да му посветим неделя вечер.

Не забравяй, че безплатният 36-часов театрален и кино маратон в НАТФИЗ е този уикенд. За него чети повече тук. Хвърли око и на всички събития, които Ива Янева е подбрала за теб.

Ако ти се остава вкъщи, то тогава виж 5 сериала, които можеш да гледаш през април!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *