Осем места из Черноморието, с които да поддържаш добра форма

Go Sport: Multisport-увай, докато си на морето

0 коментара Сподели:
Multisport-увай, докато си на морето

Ще си позволим да кажем, че отдавна минаха дните, в които мечтаната почивка означава дълго и продължително киснене на плаж в хоризонтално положение.

Не че има нещо лошо и в това, особено ако предварително сме работили цяла зима и пролет по така бленуваното beach body. И все пак – ако си от хората, които просто не ги свърта да се излежават по цял ден, и предпочиташ да не губиш тонус или пък се чудиш как да се забавляваш заедно с малчуганите, запознаваме те с 8 локации на морето, в които да отидеш с MultiSport картата си и да пробваш различни супер готини физически активности.

Център за уиндсърф и водни спортове (Варна)

Да уловиш всеки порив на вятъра.

Това е мотото на Niki Surf Sport, центъра за уиндсърф и водни спортове, който откриваме на Аспаруховия плаж в морската ни столица. Тук показваш своята MultiSport карта и тя ти дава възможността да се пуснеш на SUP, уиндсърф или каяк. В центъра работят супер отдадени специалисти с дългогодишен опит, които с плам да ти разкажат за спорта и да те научат как да го практикуваш.

nikisurfsport.com

Комплекс Ролбата – Nautilus

Единствената водна пързалка във Варна се намира тук.

В комплекс „Ролбата“ на Южния плаж има и открит минерален басейн с лечебни води, а локацията със своите 200 места се е превърнала отдавна в предпочитано място за празнуване на рождени дни, семейни и фирмени партита.

Action Aquapark

Кое е първото място на българското Черноморие, което ти хрумва, когато чуеш думата „парти“? Обзалагаме се, че е Слънчев бряг.

Тъкмо там се намира най-зеленият аквапарк в България –

обвит в зеленината на тропически палми, кипариси и средиземноморски храсти, паркът разполага с безброй водни пързалки, подходящи за цялото семейство. Тук има високоскоростни (X-Treme, Free Fall, Kamikaze и Hydrohute); екстремни пързалки (Uphill Water Coaster, Race Turbolance), а ако си почитател на по-умерените преживявания – препоръчваме разходка през парка по 330-метровата Lazy River и носенето по вълните на Wave Pool. Не пропускай да се пуснеш и на H20 Adventure Island – многоетажна атракция с осем пързалки, гейзери, фонтани и водопади, тунели за пълзене и въжени мостове.

aquapark.bg

Аквапарк „Нептун“

Аквапарк "Нептун"

Водните атракции на Аквапарк „Нептун“ обещават истинско приключение за теб и твоето семейство.

Кръстен на Бог Нептун – владетел на морета и течащи води, и с внушителна територия, локацията се намира на 5 км. от красивия Созопол и в близост до емблематичния замък – „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Тук стихиите притихват пред многобройните водни пързалки, най-големия безопасен детски „Пратер“ в България и обширните пространства със заведения за хранене, барове, зони за релакс и допълнителни услуги. Отдай се на заслужена почивка или избери адреналина – и в двата случая забавлението е гарантирано!

aquaparkneptun.com

Сърф училище „НЕСТИНАРКА“

Дълбоко на юг, там, където морето, слънцето и вятърът се сливат в идилична хармония, се намира къмпинг „Нестинарка“ в Царево.

От 2019 година работи и едноименното сърф училище, което предлага обучение за деца и възрастни по уиндсърф, хавайски сърф, падълборд и морски каяк. Всички тези активности са достъпни с твоята MultiSport карта.

surfnestinarka.com

Тенис клуб „Супер спорт“

Не знаем за теб, но след като нашият екип гледа „Претендентите“ (Challengers), само тенис ни е в главата.

„Супер спорт“ във Варна е корт, който е подходящ за всички възрасти –

и за аматьори, и за супер професионалисти. Тук можеш съвсем спокойно да грабнеш ракетата и да разчиташ на някой от професионалните треньори, които могат да учат както теб, така и малчуганите.

varnatennis.net

Спортен център „Санта Марина“

Ако много ти се играе тенис, но се намираш на Южното Черноморие – в Созопол ще откриеш ваканционно селище „Санта Марина“, където се намира и едноименният спортен център, който е и домакин на множество тенис турнири.

„Санта Марина“ разполага с 8 открити тенис корта с твърда настилка и нощно осветление.

Всички игрища предлагат панорамни морски гледки и са в непосредствена близост до новоизградения парк с детски кът и амфитеатър. Да играеш тенис с гледка към морето… ето това звучи като лятна приказка.

santamarina.bg

Akasha Surf School

Akasha е едно от малкото места на българското Черноморие, на което може да

почерпиш от опита и знанията на професионални спортисти в уиндсърфа, ветроходството и SUP сърфа.

Училището предлага лагери за деца и възрастни, а базата разполага и със SUP сърф за 8 човека, който е топ оригинално тиймбилдинг предложение за сплотяване на екипи. Сред останалите водни спортове, които можеш да пробваш в Akasha, са кайтсърф, stand up paddle, сърф, скимборд, SUP йога и каяк.

akashasurf.com

За финал ти напомняме – Не забравяй да слушаш тялото си!

Приоритизирай съня

Стреми се към 7–8 часа качествен сън всяка нощ, за да позволиш на тялото да си отпочине и възстанови след физическа активност.

Поддържай се хидратиран

Пий достатъчно вода през целия ден, за да останеш хидратиран, особено през горещите летни месеци или когато се занимаваш с физическа активност.

Храни се здравословно

Храни се балансирано, хапвай много плодове и зеленчуци, за да поддържаш цялостното си здраве и енергийни нива.

Плажовете по българското Черноморие, които още си заслужават

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *