Режисирай си сам филма

JAMESON FIRST SHOT изпраща млади таланти да режисират в Холивуд

0 коментара Сподели:

Мечтал ли си си някога да режисираш филм рамо до рамо с най-добрите? От Jameson предоставят тази възможност чрез световния конкурс Jameson First Shot, който се провежда за шеста поредна година. Да се направи първата стъпка в една индустрия като киното е голямо предизвикателство за всеки млад талант и те го знаят. Целта на състезанието Jameson First Shot е да ти даде огромен шанс – възможност, която би променила живота ти.

Ако имаш история за разказване, но не си имал възможността да я реализираш, Jameson ударят едно рамо и предоставят реален шанс за разгръщане на потенциала на всички амбициозни и талантливи млади хора.

Ако победиш, ще седнеш на режисьорския стол до световния продуцент Дейна Брунети и ще заснемаш късометражен филм с популярния британски актьор Доминик Уест. Доста големи имена са се включвали преди това в инициативата, сред които са Кевин Спейси, Уилем Дефо, Ума Търман, Ейдриън Броуди и Маги Джилънхол.

Харесваме Jameson по няколко причини, но най-вече заради това, че подпомагат киното и философията им зад това дело носи мото, което ни очарова и е приложимо за всички аспекти на живота, а именно Sine Metu, което означава "без страх".

В основата на тази им философия стои красив мотив – 

да осигури възможност на тези, които безстрашно преследват мечтата си, готови да се изправят срещу непознатото и да споделят своите лични истории със света.

И така – Jameson търси теб и те призовава да бъдеш смел, прям и най-вече посветен на мисията да пишеш за това, което има значение за теб. Да разкажеш историята в главата си на света и да я претвориш във филма, който винаги си искал да направиш.

В главната роля, разбира се, ще бъде самият Доминик Уест. Както ти споменахме, за да режисираш в Холивуд, и то с подкрепата на много опитен филмов екип, благодарение на Jameson First Shot ще можеш да разчиташ и на помощта на световния продуцент Дейна Брунети и достъпа, който той предоставя до по-широката филмова общност.

Брунети, който до този момент развива проекта с Кевин Спейси и общата им компания Trigger Street, сега поема щафетата от своя партньор. Той ще бъде редом до теб и всеки от победителите на снимачната площадка, предоставяйки подкрепа, насоки и всичко, което е необходимо, за да се гарантира, че ще се възползвате максимално от тази възможност. Именно това е и причината проектът да премине в специално създадена за целта продуцентска компания, което ще позволи повече внимание към детайлите и по-задълбочена работа по време на снимките.

Участниците от следните държави могат да се включат в конкурса: САЩ, Великобритания, Ирландия, Канада, Южна Африка, България, Австралия и Израел.

Кампанията в България вече стартира с два специализирани уъркшопа на тема „Сценарно писане и режисура“.

В ролята на ментори в партньорство с кинофестивала CINELIBRI влязоха легендарният режисьор Иржи Менцел и световноизвестният холандски писател Арнон Грюнберг. Бъдещите участници имаха страхотен шанс да чуят съветите на творци, чиито успехи са мечта за всеки млад талант.

Конкурсът е отворен за заявки от 4 април 2017. Краен срок за подаване на готовите сценарии: 1 юни. Правилата и цялата необходима информация можете да откриете тук.

Виж какво каза Доминик Уест за JAMESON FIRST SHOT.

На 9 май от 19:30 ч. продуцентската компания Ch-Bros ще бъде домакин на специализиран уъркшоп, посветен на конкурса. Виктор Чучков и Захари Карабашлиев ще отговарят на въпроси, свързани с надпреварата. Всеки потенциален участник е добре дошъл.

Погледни 5-те култови трилъра, които Jameson представи миналия път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *