Ritual Gatherings: музика, изкуство, храна се преплитат в хармонична идилия

От 12 до 14 юли морето е дом на вълшебен ритуален уикенд

0 коментара Сподели:
Ritual Gatherings

“Непознати стават приятели, а приятели стават семейство”.

Така създателите на Ritual Gatherings описват летния фестивал, превърнал се в красив обичай, който предстои за шеста година и за втора поредна на магнетичния нос Акра в Южното Черноморие. 

Пищна музикална програма, изложба на инсталационно съвременно изкуство,

2 ритуални вечери, целунати от залеза, и напълно нови активности за свързване със себе си и с околната среда – това те очаква от 12 до 14 юли, ако решиш да посетиш един от най-незабравимите морски фестивали. 

Сцени по вода и суша

Ritual Gatherings

За първи път сцените са две, а втората е… във водата. Понтонът в морето ще построи студиото, отговорно за емблематичната творба на големия Кристо – Тhe floating piers. През деня ще можеш да се включиш в йога практиките, в какао церемония, звукова баня или в някоя от астро сесиите, а вечерта – парти по залез с едни от най-любимите ни крю-та:

клуб ДОМ, OFFBEAT Radio и Glina by BLVKCAT. 

Междувременно на голямата сцена хедлайнъри са две дами, чието присъствие вещае взривоопасно парти – от Глазгоу идва Хейли Заласи, а директно от плажовете на Ибиза пристига на пулта Гая Бриса.

Пълният музикален лайнъп виж тук:

Вечерята, кацнала на върха на скалата

Да се храниш на скала над морето гарантирано се нарежда сред най-запомнящите се мигове, които можеш да си подариш. Ритуалната вечеря всяка година събира на дълга маса хора от различни страни, култури и професии, за да споделят трапеза, мисли, идеи, емоции. Тази година хранaта е дело на шеф Мария Жекова, съвместно с шеф Филип Спасов, резидент готвач на Ritual Gatherings. Менюто е отражение на тероара на мистичната Странджа планина и нейната връзка с Южното Черноморие и обещава да бъде истински пир за сетивата,

като този път ще се проведе и в двете фестивални вечери. 

Ако пък си в абсолютен self-care режим, имаш и опцията за премиум пакет, който ти осигурява в-с-и-ч-к-о: билет за фестивала и ритуална вечеря, настаняване в 4* хотел с включена закуска и мини бар, един куп подаръци и фестивален шътъл, специално предоставен от VW, за да не се чудиш как да стигнеш до скалата и обратно. 

Ritual Gatherings

Burn, baby, burn

Regional Burners Meet Up – за първи път в рамките на фестивала ще има среща на хора от цяла Европа, които са преживели феномена Burning Man. На срещата ще можеш да се запознаеш с общността, културата и ценностите на култовия US фестивал и да научиш повече за българския Кукер кемп там, както и какво е art car, как се създава и поддържа подобен проект. За един от най-огромните и впечатляващи art cars, Titanic’s End, лично ще разкаже част от екипа.

Каквото и повече да напишем – няма да е достатъчно, ако не го преживееш от първа ръка –

ритуална вечеря, гонг медитацията по залез, танците на пясъка до изгрев, холистичните практики през деня и партитата под звездите, но най-вече моментите заедно със стари и нови приятели – защото там някъде се корени смисълът.   

Саундтракът на лятото: Най-горещите музикални фестивали през 2024 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *