Майка, художник, инфлуенсър, модел – демек дават ме по телевизията, професия по принцип нямам…

Има тенденция, която забелязваме напоследък и направо ни избожда очите – когато обикновено едни красиви дами, ги представят по телевизията, пред имената им да се слага думата „майка“ – хора, какво ви става?!

0 коментара Сподели:

В последната половин година можем да направим поне 200 скрийншота от заглавия на предавания, подкасти, интервюта, влогове, ютюб видеа и какво ли още не, в които канят красиви дами, обикновено известни от интернет или от някое риалити, и пред името им изписват странни и неразбираеми за нас определения.

Даваме пример: Гинка Иванова – майка, инфлуенсър, художник, модел, пътешественик. Или Жизел Каменова – блогър, водеща, модел, инфлуенсър, майка;

Кинчето Русева – OnlyFans звезда, певица, кулинар, майка, фитнес коуч и т.н. Няма да продължаваме. Лошото е, че тенденцията заля и регулярните медии и виждаме все по-често това изписване и в национален ефир. Пичове, когато представяте някого в медиите, се предполага, че го каните или в ролята му на експерт, или в ролята му на гост а.к.а. известна личност за интервю. В която и от двете роли да сте го поканили, се предполага, че този човек има професия, демек работи нещо. Ако професията му има значение за това, че занимавате 6–7 милиона човека аудитория с него (а би трябвало), тогава тя се изписва пред името и това е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО. Например адвокат Марин Добрев ресор „Човешки права“, или Мария Илиева – певица, или Георги Добринов – спортен журналист. Това са хора, които работят нещо, имат професия и има причина вие да сте ги поканили там.

Не се изписват роднински връзки, любовни принадлежности или неща като майка, татко, стринка, вуйна, кой на кого е втори братовчед и т.н.

Думата „майка“ е свещена титла и ние се прекланяме пред всички велики жени, които са такива. Уважаваме ги и им правим поклон до земята. Те са нашите герои и нашите примери за подражание. Но „майката“ не е професия, заради която да те поканят по телевизията, и не е нещо, което ти официално работиш, макар че си е велика отговорност 24/7.

Представете си например, че представят президента – Румен Радев, президент на Република България, запален рибар и баща.

Или Христо Стойков – футболист, татко, дядо и братовчед, Димитър Бербатов – баща и съпруг. Еми ако трябва да представим Благой Георгиев – Джизъса така, то няма да стигне ефира да изредим всички връзки, жени, деца, бъдещи, минали… ще стане страшно. Човекът, чиято професия се изписва пред името, трябва да има професионална квалификация или да работи гениално добре това, което работи. Ако сте красиво маци, което се чуди каква процедура да си направи и в кое риалити да се появи, но чат-пат си драсва на лист хартия по някое цветенце или детелинка, докато чака да му направят сешоара, това не ви прави художник.

Ако сте майка, но по стечение на обстоятелствата ви дават в праймтайма в национален ефир, защото участвате в „Ергенът“ – не казвате, че работите майка, не казвате, че работите това, което сте завършили като висшО, но не сте го практикували никога, и не казвате, че сте художник.

Казвате Галка, приятно ми е – участник в „Ергенът“. Достатъчно е и най-вече е истина!

Тази тенденция се зароди от факта, че медийното пространство се напълни с красиви дами или от интернет, или с много последователи в Инстаграм и социалните мрежи, или от риалити формати и просто журналистите наистина не знаят как да ги представят, защото в повечето случаи те не работят нищо. Участват в риалити, снимат се по бански на плажа и пеят на караоке в „Плаза“, но това не ги прави нито актриси, нито модели, нито певици.

Заради тази изключително сложна ситуация колегите просто решават да ги представят като „майки“, защото това поне е сигурно, че са. За другото – не се знае много. Като заключение ще кажем – скъпи приятели, колеги, пети братовчеди, майки и бащи,

молим ви, ама наистина от все сърце – представяйте тези нежни градски русалки просто като участнички от формата или мястото, от където са се появили.

Ще е предостатъчно, ние ще знаем нататък, че със сигурност са модели, инфлуенсъри, майки, художнички, лайф коучове и арт декораторки на собствения си профил и живот, то си вървят ръка за ръка тези неща. Спестете ни странните надписи поне в национален ефир. Меко казано, не е сериозно. Майко, която си ми майка от има-няма 30 години и не се представяш в кварталния магазин: „Здравейте, аз съм майка, може ли пет яйца и едно кило картофи“. Прибирам се да ям мусака и си пускам „Фалшив герой“ на Тодор Колев, че аман!

За още от същото – виж За да си независима жена, ти трябват само две неща – 6000 лв. и гуру сексоложка

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *