Питие с испански дух и крафт вкус – виж новата звезда на сезона

Признаваме си, че сме ценители на добрия вкус и няма как да не ти представим новото ни любимо питие. Какво прави Madrí Excepcional специална – разказваме сега

0 коментара Сподели:
El alma de Madrid, или „душата на Мадрид“

Пролетта е време за приключенци, за градски изследователи, пионери, търсачи на нови изживявания, винаги заети да живеят. За тези, които търсят новостите и празнуват различията.

За тези, които любопитството движи напред, а откритията им дават енергия.

Пролетта е време за нашите хора, както ги наричаме, или тези, влюбени в града и топлите вечери на открито. За тези, които не правят компромис с добрия вкус и винаги искат още от него. Това са хората, които откриват най-добрите ресторанти в града или приготвят ястия у дома, красиви като за инстаграм снимки. Те излизат с приятели навън след дълъг работен ден, независимо как е минал той, и питат за новата бира в бара. Накратко казано, това са любимите ни хедонисти, бохеми и градски агенти, от които винаги можем да научим кое е най-тренди, най-вкусно, най-пивко. Можем да разберем как да го живеем този живот с наслада и перфектен вкус. Заради всички тях няма как да не разкажем за откритието ни тази пролет, особено когато говорим за типичното за сезона питие – нейно величество бирата. Важно ни е да е специална, да е с изключителен вкус, готина концепция, интересна история и да носи символика, която пленява.

Madrí Excepcional

Всички тези наши изисквания открихме в най-новото от „Каменица“ АД, част от Molson Coors, а именно – Madrí Excepcional. Освен чисто съвършенство в чаша Madrí Excepcional е модерен премиален лагер, обединяващ дългогодишно пивоварно наследство с иновативни технологии. Бирата е първият продукт, плод на успешното сътрудничество между пивоварите на La Sagra, Испания, и Molson Coors и

има за цел да улови El alma de Madrid, или „душата на Мадрид“.

Напитката е вдъхновена от смесването на различните култури в испанската столица и региона, като бирата носи духа на модерен Мадрид – градски, прогресивен, креативен, динамичен. Виж всички причини, поради които именно тя е нашия фаворит за предстоящите топли дни.

История с бъдеще

Madrí Excepcional

Тази радост за небцето е създадена през 2020 г., като за първи път излиза на пазара във Великобритания, а до момента печели злато на наградите International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребро на Световните награди за бира през 2021 г. Един от създателите на Madrí Excepcional – пивоварната La Sagra, е основана от Карлос Гарсия, първо поколение пивовар, роден в Мадрид.

Той основава пивоварната през 2011 г. в Tоледо, близо до Mадрид, който е уникален район в Испания,

историческа пресечена точка на 3 различни култури. Реално La Sagra няма стотици години пивоварна история, нито дълга семейна традиция в правенето на бира като другия създател на Madrí Excepcional – Molson Coors. Това, с което разполага La Sagra, обаче е млада, иновативна пивоварна, която прави различни продукти и вдъхновява други да правят същото.

Вкус, който не е за изпускане

Madrí Excepcional

След като отпиеш първата глътка от Madrí Excepcional, веднага можеш да усетиш, че това е модерна лагер бира със светъл, златисто-меден цвят, гладка пяна, средна газировка, с аромат на цветни хмелови нотки, с балансиран, мек, изчистен и освежаващ вкус, със силно изразен малцов послевкус. Продуктът е с 4,6% алкохолно съдържание, като ароматът му е на леко препечен малцов хляб, мека сенна сладост с привлекателен флорален акцент на хмел.

Усещаме още сладък малц с нотка на карамел и лек горчив хмелов характер.

Вкусът е добре балансиран, гладък, свеж, изчистен и освежаващ, с богати, сладки малцови нотки, с лек вкус на бисквитка и мая. Има и нотки на лютив хмел, със сух, леко горчив оттенък. Послевкусът от своя страна е кратък, горчив финал, но същевременно чист и балансиран с нежен, свеж, горчив хмел. Леко сух е и бързо се разсейва. Неговата деликатна сладост бързо отстъпва място на умерена приятна горчивина, придавайки на Madrí Excepcional баланс, чист финал и привлекателен послевкус.

Символика, която пленява

Madrí Excepcional

В тази бира освен страхотен вкус и визия е вплетена и символика, която напълно ни кара да усетим духа на невероятния Мадрид. От бранда споделят, че името Madrí всъщност е начинът, по който местните произнасят името на град Мадрид на испански. Червеното пък е важен цвят в Мадрид, това е цветът на знамето на Испания, затова и създателите избират той да бъде основен цвят на бранда. Мадрид е епицентърът на Испания, към който водят всички пътища. Неговото (културно) сърце пулсира във всички краища на страната и извън нея. Мадрид е известен със страстта на хората си и

именно заради тази страст създателите решават да поставят Чулапо на бутилката на Madrí Excepcional,

за да уловят този дух и да напомнят да празнуваме El аlma de Madrid – „душата на Мадрид“. Чулапо първоначално са били група хора в испанското общество през XIX век. Те се гордеели със своя град и били известни с живия си и изтънчен стил на обличане и дръзко отношение. Днес наименованието често се използва за обозначаване на хората от Мадрид и на чувството за начин на живот и отношение, което продължава да живее в града и досега. Именно те днес представляват хората на модерен Мадрид, пълни с живот и енергия, точно както е пълна с енергия и много испански дух и самата Madrí Excepcional. Съветваме те да не я пропускаш, да консумираш умерено и отговорно и да не забравяш, че няма нещо, което да отива повече на пролетта от глътка бира с неповторима испанска нотка. Хубавите моменти са, за да ги споделяме и да празнуваме живота. Точно както испанците го правят. Pura Vida!

За още от същото – виж Oktoberfest Season: заведения с немска кухня и бира в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *