Три места за супер супи в София с неповторим вкус
Soulful Soups: Представяме ти перфектните предложения за топла среща със супи, докосващи душата
Tя сгрява небце и сърце,
тя е идеалният ни избор за офисен обяд, уютна среща с приятели или просто комплимент към вкусовите ни рецептори, които искаме да зарадваме с уханна купичка прекрасна супа.
Супата е царица на делниците ни и ние обожаваме да експериментираме,
да я опитваме във всевъзможни вариации, да се наслаждаваме на перфектния ѝ бульон и да откриваме нови и нови места, където я приготвят най-добре. Ето защо те хващаме за ръка и те водим към задължителните места с вкусни супи в София.
Due Storie by La Bottega
Апетит за живот, атмосфера на блаженство, мигове на наслада! Една от любимите ни глави в историята на La Bottega, намира своето място на „Шишман“ 24, а в нея се разказва за вино, авторска кухня и много въображение.
Отбиваме се тук, за да сгреем душа с прочутата им бистра доматена супа с лаврак и скариди.
Това съвършено предложение се приготвя по малко по-алхимичен начин с японската техника Syphon на Hario, при която морските дарове се запарват деликатно пред очите ти. Креативният начин на поднасяне от шеф Любо Хубенов е част от фънки предложенията на Due Storie by La Вottega, които винаги ни оставят без думи.
ул. „Цар Шишман“ 24
088 995 2266
Ikigai
Този месец обръщаме небце към супите и тяхната способност да събуждат апетит, да сгряват душа и да разпалват огън в небцето. Едно от лицата на модерната японска кухня в София ни сервира питателно предложение – Катсу рамен, съставен от пилешки бульон, рамен нудли, сотиран спанак, сотирани гъби, мариновано червено зеле и варено яйце. Акцентът – хрупкаво Катсу панирано пилешко филе, с пресен лук и сусам за завършек.
Тази божествена комбинация от вкусове е част от новото Дракон меню на Ikigai,
където ще откриеш куп други ястия и предястия, които представят японската екзотика в цялата й прелест.
The Mall; Bulgaria Mall
070 070 030
Haikara Ramen
Шеф Тоши Камбе знае, че голяма част от българите са страстни любители на шкембето. В резултат на това, а и на своите предпочитания създава побългарен рамен с телешко шкембе, нетипична комбинация от тонкоцу нудли, разнообразни подправки и горещ свински бульон, стоплящ душа и тяло. Свинският бульон тонкоцу, врящ над 30 часа, допринася за богатия наситен умами вкус, а топката карамисо и лютите подправки разпалват апетита и сетивата на всички любители на пикантната храна. На пръв поглед това е сблъсък на култури, които нямат нищо общо, но когато опиташ, ще се убедиш, че
българо-японският рамен е съвършен и несъмнено може да те остави без думи.
Раменджийница Хайкара вече ти го приготвя – тръгвай натам!
ул. „Г.С. Раковски“ 121
Go Guide селекция: Филмите, които да не пропускаш на 28-ия „София филм фест“
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.