Жените на върха: Христина Вучева

The Professionals: Опит, постоянство и неукротима женска енергия - следваме къдриците и ти показваме историята на Mаркетинг директора на DEVIN

0 коментара Сподели:
Жените на върха: Христина Вучева

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

Зад гърба си, Христина има над 15 години опит на управленски позиции в маркетингови отдели, а към днешна дата е Маркетинг директор в DEVIN.

Христина е майка на близнаци, горд собственик на куче и човек с афинитет към интериорната естетика. В свободното си време можем да я открием в цветната й градина, потопена в някоя интересна история или прекарвайки време с децата. Какви са първите й стъпки в сферата и каква е ролята на жените в корпоративния свят?

Сигурни сме, че всяка нейна къдрица е навита около вълнуваща история

и пружинира в ритъм на събрания опит. Представяме ти Христина.

Христина, как ще се представиш с няколко думи?

Майка на близнаци тийнейджъри, влюбена в маркетинга, добър приятел с чувство за хумор и човек с афинитет към интериорния дизайн.

Имаш над 15 години опит на управленски позиции в маркетингови отдели. Как започна всичко, какви бяха първите ти стъпки в маркетинга?

Моят кариерен път започна още докато завършвах висшето си образование. Съдбата ме заведе на Национални дни на кариерата. Оставих автобиографията си на различни щандове. Случайно или не, бойното ми кръщение в маркетинга беше, когато ме поканиха да работя за водеща международна FMCG компания. Следващите важни стъпки в кариерата ми бяха в международни компании в сферите на храните и напитките, където усвоих ценни уроци и умения в управлението на марки, комплексни проекти и най-вече – на хора. От 2023 г. съм част от DEVIN, където продължавам да изграждам и поддържам високи стандарти, устойчиви практики и въвеждане на иновации. Пример за такава иновация е един от последните ни проекти – съвсем скоро пуснахме на пазара първата бутилка DEVIN, направена от 100% рециклирани бутилки. Този проект е една от стъпките в посока съзнателен избор и устойчиво бъдеще.

Всеки ден искам да бъда по-добра версия на себе си и да се предизвиквам.

Само така мога да се развивам и да добавям стойност за своя екип.

Жените на върха: Христина Вучева

Кои са твоите професионални ценности? Какво е важно за теб в работен аспект?

Честност, прозрачност и отговорност във всички мои действия и взаимодействия с колеги и партньори.

Екипната работа е другата важна за мен ценност.

Стремя се към постоянно развитие и винаги търся иновативни подходи.

Какво е предимството на жените в корпоративния свят?

Със своята емпатия жените внасят разнообразие в мисленето, улесняват отношенията,

прилагат демократичен лидерски стил, служат като вдъхновители за други жени

и могат да изпълняват няколко задачи едновременно по ефективен начин. Това е така, тъй като жената влиза в много роли и в бизнеса, и в личен план, а това отваря темата за баланса между работата и личния живот. Важно е жената да е наясно със своите приоритети и цели, които да ѝ служат за ориентир в морето от проекти, задачи и срокове.

Къде да открием Христина в свободното ѝ време?

Обичам да съм в цветната си градина на вилата, сред природата, с децата и трудно управляемото куче (собствениците на акита ину ще ме разберат), да работя над поредния си проект за подобрения в интериора на моя дом или потопена в интересна книга или подкаст.

Жените на върха: Катя Мачуганова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *