Жените на върха: Катя Мачуганова

The Professionals: Изкуството като извор на вдъхновение - запознай се с продуктовия мениджър на Silverback Gaming

0 коментара Сподели:
Катя Мачуганова

Те са жени на върха – сърфират по високите позиции на реномирани и доказали се на бизнес картата компании. Знаят отлично, че животът обича смелите. И изнасят успеха на силата на нежните си рамене. Този месец Go Guide се изкачва до корпоративния Монблан, за да ги попита: каква е цената на това да си успешен, как балансират между личния и професионалния живот и кога намират време да бъдат просто жени. Представяме ти дамите на отговорните позиции в големите компании.

Катя Мачуганова Silverback Gaming определя себе си като жена в пълния многопластов смисъл на думата.

Споделя, че обича „играта на живота“ и е силна както в индивидуалните, така и в отборните житейски дисциплини. Неслучайно успява да покори гейминг индустрията с размах, като за няколко години се издига от стажант до продуктов мениджър. Катя е вселена от интереси, знания и цветове. Успява да намери пресечната точка между всички свои умения именно в сферата на онлайн гейминга. Преди всичко обаче Катя е майка. Изключително горда е, че в някои среди вече е известна не с името си, а като „майката на Жана и Ана“. Представяме ти я в целия ѝ слънчев блясък!

Образованието ти е в сферата на журналистиката, архитектурата, захващаш се с IT индустрията след 15 години опит в други направления, при това като стажант. Като изключим образованието, кои смяташ са личните качества, които са ти помогнали да стигнеш дотук?

Ученето винаги е било част от живота ми. Никога не спирам да уча нови и различни неща, дори в момента уча втора магистратура в СУ. Когато се заемам с нова задача или проект, аз искам да изследвам материята в дълбочина, за да плувам в познати води.

В същото време съм уверена, че ще дам максимума от себе си – това е моят гарант за бърз успех.

Аналитичен ум, решителност, адаптивност, комуникативност, стремеж към постоянно учене, свръхотдаденост, самодисциплина… това са част от качествата, в които инвестирам постоянно. Аз съм бивш неколкократен национален шампион по карате и този спорт е дал много за личностното ми развитие.

Какво е да си жена в гейминг индустрията? С какви предизвикателства се сблъскваш?

В iGaming индустрията преоткрих себе си като специалист. Винаги съм искала да бъда част от креативна индустрия, която създава съдържание за потребители, търсещи лукс и възхищение. Точно в онлайн гейминга всичките натрупани преди това опит, знания и личностни качества намериха пресечната си точка.

Предизвикателството за всяка жена е да си успешен и уважаван професионалист в една силно доминирана от мъже индустрия.

Аз вече имах опита от Строителството и Архитектурата.

Как се съвместява забележителната кариера с пълноценната роля на майка?

Да съм майка е най-хубавото и най-отговорното нещо, което ми се е случвало в личен план и това е моят личен приоритет. Изисква се добро планиране, много търпение, физическа издръжливост и подкрепа от колеги и семейство. Щастлива съм, че мога да бъда добър пример и вдъхновение за други жени в индустрията.

Занимавала си се с пиано и солфеж, пеене, танци. Как помага творческото ти амплоа на твоя бизнес облик и качества?

Не мога да съществувам без допир до изкуство, за мен всяко едно изкуство е извор на вдъхновение. Аз самата съм изключително многолика и обичам да творя, да експериментирам със себе си.

С лекота се превъплъщавам от костюмирана бизнес дама в лъчезарно и ведро момиче.

Точно това е изключително полезно в работата ми, където се налага да общувам с големи бизнес акули, но и с моите млади, креативни, интересни и цветни колеги, с които творим нови дигитални светове и се забавляваме.

Брой #1 на „Фототека“ е тук – първото монографично издание за БГ фотография обръща представи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *