5 филма, подходящи за всеки тип киноманиак

Искаш страст, смях, екшън, драма или просто една кино вечер?

0 коментара Сподели:

Всяка вечер е подходяща за кино, затова сме ви приготвили нова доза филми, а за всеки киноман има по нещо специално избрано. Най-добрата кино листа се прави така: нещо старо, нещо смешно, нещо уникално или пък много плашещо и малко истински истории.

ЗА ЛЮБОВЧИИ….

Обичаш романтичните филми с много нежни моменти между двама души, които се харесват, но между тях се случва нещо, което временно влошава така повдигнатия градус от емоции между тях. E ако искаш такава любовна история, гледайПасажери“ (Passangers). Когато Дженифър Лорънс иКрис Прат се срещнат на една снимачна площадка, е… комбинацията е страхотна. А любовната история не е поредната класическа свалка,защото се срещат на космически кораб, където трябва да спят дълбок сън още 90 години. Но любимецът на дамите Крис Прат се събужда заради повреда в капсулата за хибернация и така прекарва година сам, говорейки си само с робот барман на луксозния кораб, който пътува към далечна колония.

И тогава среща нея… спящата красавица, която той иска да опознае.

Но как продължава тази космическа одисея? Щастлив ли е краят? Или ще плачем много? 

ТЪРСЕЩИ КЛАСИКАТА

Искаш нещо старо, но пък актуално и доста стилистично издържано. Нещо с цирк, любов, драма, бягство и жонглиращи с огнени обръчи клоуни? Не е само защото цирковото изкуство вече е отдавна забравено, а всъщност филмът на заден фон да показва една класическа история за двама млади, влюбени в живота. Всъщност „Вода за слонове“ (Water for elephants) съдържа всичко това.Току-що завършил ветеринарен лекар попада неволно на влакова композиция с пътуващ цирк. Естествено винаги има замесени в такава класика завист, любов, трима влюбени и един страдащ. А дали ще е нашето момче ветеринарят?

ЛУДИ ПО КОМЕДИИТЕ

Смях, смях и още смях през сълзи или екшън, каубой, куршуми и много готини актьори в един филм? Или и двете? Великолепната седморка“ е тук (The Magnificent Seven), за да ви покажат какво е екшън.Седем лоши, бесни и здрави мъже, сред които Дензъл Уошингтън и Крис Прат, са наети да опазят малкото градче Роуз Крийк. Един от друг кой по-голям разбойник, ловец на глави или комарджия, но този път имат една мисия. Уникален уестърн филм, с много забавни моменти, с много куршуми, кръв, но и адски много добър американски хумор.

Ще се понесете в Дивия запад и просто се пазете „зад някое дърво“… защото Дензъл ще е лошото момче на филма.

КРИМИМАНИАЦИ

Ако за теб стаите със загадки са като отворена книга, знаеш всичките тайни на съседите или познаваш края на всеки един епизод на „Менталистът“, то Зодиак“ (Zodiac) ще те грабне до последната минута. Всъщност този филм не е измислица, а показва историята на най-опасния сериен убиец в света след Джак Изкормвача. Сред актьорския екип е не кой да е, а Робърт Дауни-джуниър, а режисьорът има голям опит с такъв тип филми и е записал в листата си „Седем“ и „Боен клуб“. Филмът показва една история от страната на един болен мозък, който иска да убива, и от страната на един вманиачен да открие убиеца. А накрая всъщност никой не е арестуван, докато следите водят към… ще видите.

КОСМИЧЕСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Не ти се стои на Земята? Искаш да усетиш тръпка, като видиш нови измерения в Космоса? А и харесваш Райън Рейнолдс? Живот“ (Life) е нова фантастика от 2017 г., която въвлича  зрителите на един космически кораб, който кръжи близо до Земята. А всъщност учените на него изследват извънземна клетка от Марс.

Всички са в еуфория от новия живот, който са открили и който може да живее в условия, близки до тези на Земята.

Кръщават го Келвин, а той обаче се оказва недотам… е, ще разберете. Това не е поредният филм с извънземни, защото никой не може да повярва какво се случва накрая, а през цялото време сюжетът те държи под напрежение. 

3, 2, 1… взимайте пуканките.

Прочети какво научихме за секса от БГ киното, и ако си пропуснал…върни лентата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *