„Игра на тронове“ се завръща

Какво научихме, какво да очакваме и любопитни факти за новия сезон

0 коментара Сподели:

Валар моргулис, бейбе! Дори без да разбираш от висш валириански, на всички е ясно, че фразата „Всички хора трябва да умрат“ е първото, което научихме от Game of thrones.Изобщо не е рано човек да се вълнува от завръщането на сериала. Даже бих казала, че е късно, защото повечето го очакват от края на миналия сезон.

По традиция новите сезони се излъчват през ранната пролет, но тази година седми сезон ще стартира през лентите месеци с премиера на 16 юли. Това ще бъде предпоследният сезон на фентъзи сагата. Епизодите ще бъдат по-малко, но много от главните актьори споделиха, че са работили и снимали повече за тази продукция.

Явно след смъртта на дузина герои малкото останали трябва да носят тежестта на драмата.

А малко ли драматично беше, когато блокирахме заради безсрамните спойлери, които неадекватните ни познати наблъскваха в социалната мрежа, без да се съобразяват, че ти убиват удоволствието сам да изгледаш какво се е случило.

Припомням, че авторът на книгата Джордж Р. Р. Мартин, който отдавна е изпуснал редица крайни срокове, сподели, че в продължение на 20 години отбелязва как идва зимата и изобщо да не се надяваме на различно от горчив край. Впрочем точните думи бяха:

"Зимата е времето, когато нещата умират, а студът, ледът и тъмнината изпълват света, така че това няма да бъде щастливото чувство – доброто, на което хората могат да се надяват."

Не сме се и надявали на добро! Едва ли има човек, до когото не е достигнал краткият трейлър за новия сезон, в който Церсей, Денерис и Джон Сноу се отправят към своя престол с напрегната крачка.

Накратко няколко неща са ясни. „Игра на тронове“ ни показа що е то инцест и изкуството да бъдеш злодей.

По тази тема най-важното е, че предстои великата война! Битката между живи и мъртви, когато ще се лее огън, жупел и разтопени ледени крайници.

Сблъсъкът на огън и лед, тоест Денерис най-накрая ще се срещне с Джон Сноу. А какво научихме от опита си досега? Колкото по-близка роднинска връзка имат, толкова по-страстно ще се обичат и мразят.

Отношенията между братя, сестри и роднини са сложни.

Има дори намеци, че отдавна умрелият Khal Drogo може да се върне. Слух, който се появява, след като Джейсън Момоа е бил забелязан в Ирландия по време на снимки за GoT, а след това е бил засечен в компанията на Кит Харингтън. Но в тази лента е ясно, че до края на сезона едва ли ще изкласят много на финалния спринт. Любопитен факт е, че Ed Sheeran ще се появи като гост. Той потвърди, че ролята му ще бъде кратка и че неговият герой няма да бъде подложен на ужасяваща смърт, което малко ме озадачи, но щом така са решили.  Драконите ще бъдат по-големи от всякога. Заедно с тях Денерис вероятно ще се отправи към Церсей, която ще е основен персонаж този сезон. От тук можем да припомним няколко важни неща:

 1. Две жени, които се борят за власт, са като остри камъни, които не мелят брашно, а месо.
 2. Не се привързвай към никой. Дори към домашния си любимец, улична котка, неодушевен предмет, сестра си. Може да си мислиш, че сестра ти е твоята крепост, но е по-вероятно тя да те разкрепости, Джейми!
 3. Никой не обръща внимание на най-важните. Ако се чувстваш пренебрегнат, си припомни, че изгнихме по несъществени битки, докато историята на най-важните защитници на света (Нощна стража) тънеше в неведение.
 4. Ниските хора могат да бъдат обвинявани за всичко. Пример Тирион. Затова носете токчета или вървете на пръсти.
 5. Не се обвързвайте със сексапилни вещици. Помните как изглеждат без грим, нали? Освен това, ако ви се ядосат, няма да ви е весело.
 6. Не се омъжвайте по любов, а по политически облаги. Това си го знаем още преди да сме попаднали във въображаемият свят Вестерос. Имаме си го и в България.
 7. Лелята на всеки е откачена.Санса, с твоята не можем да се мерим.
 8. Всички ще умрем.
 9. Бриен от Тарт е страхотна.
 10. Никой не знае какво наистина ще се случи накрая…

Повечето от актьорите заявиха, че нямат представа как ще приключи историята, което много ги вълнува. Междувременно актьорът на Samwell Tarly Джон Брадли сподели, че крайният епизод на Game of Thrones може да промени цялото ни възприятие за поредицата.

"Защото наистина не знаем как завършва – не знаем кой печели или губи, – нямаме представа каква история ще разкажем. Не знаем дали лошото ще триумфира, ако добрите хора не правят нищо, или ще сме свидетели на изкупителна история за победата на доброто над злото."

Очакваме!

Още 5 сериала за месец юни.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *