Научи се да пишеш в „Заешката дупка”

Нещо ново, нещо прекрасно от Ирена Иванова

0 коментара Сподели:

На родната творческа сцена се задава едно чудно събитие, което на прага на лятото с радост ти съобщаваме. Предстои ни да се порадваме на Творческа академия, която ще събере в себе си лектори, ентусиасти, прохождащи таланти и всички, които се интересуват от наистина качествено писане в различни области.

Новата Творческа академия се нарича „Заешка дупка“, а нейна пълноправна Алиса е любимата ни Ирен Иванова (Рене Карабаш).

Ирен е основател и организатор на Академията, а бъдещите таланти, които искат да усвоят от първа ръка писателски и литературен опит, ще могат да го направят в направленията – Проза, Поезия, Киносценарий, Телевизионен сценарий, Драматургия и Рекламно писане. Естествено лекторите, с които ще имат възможност да обменят ценен опит, са едни от най-големите имена на българската литература, телевизия, кино, театър и публицистика.

Сред тях са Иван Ланджев, Аксиния Михайлова, Петър Чухов, Тома Марков, Владимир Трендафилов, Ина Вълчанова, Владимир Зарев, Захари Карабашлиев, Емануил А. Видински, Ангел Игов, Правда Кирова, Кристина Грозева и Петър Вълчанов, Ралица Петрова, Мина Милева и Весела Казакова, Павел Веснаков, Димитър Коцев – Шошо и Любен Дилов-син. За направление Драматургия ще се грижат Деляна Манева, Иван Добчев, Елена Алексиева и Ана Васева, а за Реклама – Мартин Димитров и букет от гости публицисти. Всичко това ще е в полза на всеки, който иска да се развива в съответните области, на млади специалисти, на нови таланти и работещи вече в посочените сфери, но искащи да опреснят или да се запасят с нови знания по темите.

Академията предлага тримесечен курс и уикенд срещи с писатели, семинар, уъркшопи, радиопиеса, както и прожекции на успешни български филми и срещи и разговори с техните екипи. След завършване на тримесечния курс всички курсисти ще имат възможност да се запишат на МЕСЕЦ НА РЕАЛИЗАЦИЯТА, който ще бъде ориентиран към реалната им практическа реализация. Те ще имат свой личен редактор, който да работи по техните ръкописи, които, след като бъдат завършени, ще бъдат излъчени към български издателства. Приятният гъдел пък ще е, че за курсистите в групата по поезия ще бъдат организирани ПОЕТИЧНИ ДВУБОИ, а в края на обучението ще бъде организиран публичен ивент ДРАМАТИЧНОТО ЧЕТЕНЕ, на което актьори ще четат драматургични текстове на курсистите от групата по драматургия. Добавяме само, че най-добрите текстове на курсистите ще бъдат публикувани във водещи литературни и културни списания и сайтове и не виждаме нищо друго, освен да побързаш със записването!

Академията ще проведе своите обучения в рамките на 25 септември – 16 декември, а приемът ще продължи до 25 август. За да станеш част от цялата инициатива, са ти необходими:

1. Актуална автобиография, която да съдържа творчески опит, ако имате такъв, или друг професионален опит.

1.1. В RE: на писмото, да съдържа имената на кандидатстващия и направлението, в което той има желание да се обучава. В писмото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да присъства телефонният номер на лицето.

1.2 Снимка, по която няма да Ви избираме, а по-скоро ще използваме в нашия бъдещ сайт и други работни платформи, ако бъдете приети.

2. Кратко мотивационно писмо за участието Ви в Академията.

3. До 10 страници текст – за групата Проза (разказ, кратка проза или откъс от по-мащабна творба).

До 5 страници идея за игрален филм и анотация (резюме, сбит преразказ, разкриващ обективно и неутрално съдържанието на филма) за група Киносценарий.

До 5 страници идея за сериал и анотация за група Телевизионен сценарий.

До 5 стихотворения – за група Поезия.

– До 10 страници прозаичен или драматургичен текст за групата Драматургично писане.

Адресът за изпращане на документите е този (akademiq.chernova@gmail.com), като за всичко останало следи нещата точно тук, а за финал цитираме организаторите:

Подходящото време да станеш това, за което си роден, винаги е сега!

Особено когато можеш да се учиш от най-добрите!

Новата БГ литература пристига с „Думи на 4 гуми“

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *