To-do list за лято 2017

3, 2, 1... Старт!

0 коментара Сподели:

Мина почти половината от юни и вече със сигурност летният vibe, който се разпространява наоколо като хрема през март, е заразил и теб и започваш да се улавяш как все по-често мислиш на слънчево-солени честоти. Градската джунгла задържа теб, но не и мислите ти, защото започваш да планираш едно наистина страааахотно лято… в което всъщност все още нямаш и идея какво ще правиш. Именно затова е хубаво да имаш подръка един bucket list със „задачи“, които да изпълняваш сам или с компания, за да си осигуриш едно ярко и богато на моменти лято.

От юни до август гарантирано щастие и жега в преживяванията ти.

През юни можеш…
… да си „осиновиш“ поне един здравословен навик, който да запазиш като част от себе си и през зимата. В този ред на мисли на 24-и е Еньовден и понеже знам, че трудно ще забиеш към някое планински кътче, за да береш билки преди изгрев (все пак защо не?), можеш поне да замениш кофеина с един ароматен чай, било то и студен.

Уговорете с приятели сбирка на „Витошка“ на по питие след работа всяка сряда от месеца и по този начин си създайте много петъци.

Купи си сладолед от машина като летата преди 10 години.

А през юли и август можеш…
… да посрещнеш поне един изгрев, дори и да не е July morning. Слънцето ще те нахрани и дори няма да си сънлив през деня. А ако го споделиш с компания, може да го превърнете в традиция за всяко следващо лято.

Отскочи до Каварна, въпреки че тази година няма да се проведе Kavarna Rock Fest. Морското градче е изключително китно и е известно с едни от най-чистите плажове по нашето Черноморие. Препоръчвам с две ръце.

Задължително си подари един уикенд на място, на което дори всеобхватната, най-голяма, отвъдвселенска 3G мрежа на родните мобилни оператори няма покритие. Да, все още има такива места, като например няколко села в Родопите. Когато си без телефон, компютър и всякакви други устройства, ще се усетиш наистина релаксирал и някак си по-свободен. Като почивка от супер токсичната връзка с кофти човек от дълго време.

Но понеже предполагам, че ще споделиш лятото си само с готини хора, организирай им едно осъмване на плажа след вечер около огън, скара, приготвена от вас и…
… домашна сангрия, която можеш да се научиш да правиш с доволно количество вино и сезонни плодове, мед и подправки. Просто ги смеси и остави да престоят в хладилник една нощ и всички ще те обявят за коктейл-майстора на годината.

И като заговорихме за летни преживявания и алкохол…
… отиди на „Градина“ и се събуди поне веднъж на плажа, без да нямаш никаква представа какво се е случвало снощи…

… целуни смело непознат в бара на плажа посред бял ден…

… избягай сам за уикенда без посока, само с достатъчно гориво в резервоара и готина музика подръка…

Импулсивно заведи най-близките си приятели в Гърция за няколко дни и смело се разходете по ръкавите на Халкидики…

… или пък танцувай сиртаки на Акропола, или просто на тротоара пред хотела.

Отиди на всички възможни фестивали това лято.

Скачай в малката текила на Дубиоза.

Върти се в кръг на кръглия бар на „Смокиня“…

За да отпразнуваш най-якото си лято, пий едно шампанско на Марината в Созопол, заслужаваш го.

Отиди на бар в Wake up Varvara.

Отиди до Поморие, за да обядваш голяма порция цаца и още по-голяма студена бира.

Организирай компанията си за преход по билото на Стара планина от Ком до Емине.

А в края на лятото…
… танцувай с първите есенни листа в София  в Докторската градина през септември.

Направи супер яка терасата си в София с навес за летните дни и много цветя и покани приятели на домашно приготвени коктейли.

Карай колело до работа.

Доброволно разхождай кучето на приятел в продължение на седмица.

Специално за женската част от летните ентусиасти…
Влюби се…

… намрази го, после се влюби пак.

Направи маска на косата си с коприва.

Момичета, от юли до септември може да си позволите напълно скъсване с грима, сешоара и сутиена (банските не се броят). Така летния chill ще е на 100%. А и кой има време за такива неща в най-голямата жега?

Не на последно място не забравяй да се отбиваш поне за малко до София, за да й правиш компания, след като всички я заменят за едни по-айляшки дестинации. Любимата столица си има своя горещ чар и няколко дни насаме с него ще ти донесат време за теб самия. Ще преоткриеш много места, за които нямаш време през работната седмица… а защо не и някого, с когото лятото те е разделило поне до септември.

Ходи и на ON! FEST – а! Даваме ти 10 причини за размисъл.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *