Две легенди и един филм: Гай Ричи и Крал Артур

Няма спойлери, обещаваме

0 коментара Сподели:

Когато става въпрос за Гай Ричи, имамe усещането, че се говори за отделен стил в киното. След време вероятно в кино факултетите ще се изучава "методът Гай Ричи". Последният му филм – King Arthur: Legend of the Sword, e брилянтна кино интерпретация на легендата. Филмът е 3D, но в никакъв случай не си мислете, че ефектите са за сметка на историята, те просто са нейното перфектно украшение. Като добавим и уникалното чувство за хумор на Гай Ричи, безспорно гениалните актьори и посланието, което не се натрапва, но няма как да не мине през теб, получаваме преживяване, което си заслужава всяка секунда. Този филм не ти позволява да отлепиш поглед от екрана и да се ровиш безсмислено в телефона си.

Колкото и да си влюбен в гаджето, няма да ти е до целувки и прегръдки. Просто си там – в историята на Артур.

Фактът, че всички знаем наизуст легендата за Екскалибур в никакъв случай не понижава интереса към това, какво ще се случи. Затова Гай Ричи е гениален – неговият стил да разкаже една история определено вълнува, та било то и позната на цял свят история. 

Не може да не изразя и възхищение от актьорите, които изцяло пресъздават героите си с всичките им нюанси в характера. А що се отнася до Чарли Хънам – не си представям друг, който би направил по-добър Артур. Освен че е чисто удоволствие просто да го гледаш, успехът му е неоспорим в интерпретацията на героя. Двамата с Гай Ричи са създали един Артур – мъжкар, израснал на улицата, с поведение на лошо момче, но с добро сърце и готино чувство за хумор. Той държи на своите хора. Те са верните му съмишленици и неговото семейство. Но нещата се обръщат и момчето от улицата трябва да понесе огромна отговорност, да проумее произхода си и да извърши подвиг дори и с цената на тежки загуби.

Има вътрешни конфликти, преодоляване на страхове, осъзнаване. Да гледаш Чарли Хънам в такава светлина си е малък празник, но и останалите звезди – Джъд Лоу, Астрид Бергес – Фризби, Джимон Хоунсоу, Ерик Бана и още други са просто точно в целта на героите си. Но кога Гай Ричи не е избирал най-подходящите актьори? Доколкото си спомнямe – никога.

Появата на Дейвид Бекам е приятен поздрав към зрителите.

И все пак, колкото и да е убедителен на екран за краткото си участие, за нас си остава много по-добър футболист отколкото актьор.

Заснемането и темпото на филма тихичко ти шепнат в ухото името на режисьора през цялото време, защото, както всички знаем, не може да се сбърка почеркът на Гай Ричи. Без да издавам твърде много, обърнете внимание как разказва детството на Артур.

И като стана дума за неговия почерк, източните бойни изкуства отново съпровождат действието.

Ето и нещо за Гай Ричи, което може би не знаете – той има черен колан по джудо. За саундтрака на филма можем да кажем само едно – като го чуем, ни идва да станем и да извадим някой меч от скала и да се бием с лошите. Единственото, което ни разочарова, е, че филмът свърши. Успокояваме се с това, че можем скоро да очакваме нова доза Гай Ричи с предстоящите му  "Шерлок Холмс 3" и "Аладин", в който се носят слухове, че джинът ще е Уил Смит. Едно обаче според мен е сигурно – скоро едва ли някой ще посмее да снима филм по легендата за крал Артур.

Представяме ти и 5 филма за всеки тип киноманиак. Остава да избереш към коя група спадаш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *