По-добрите сладкарници и пекарни в София, от които да се поглезиш

Patisseries & Bakeries: Показваме ти най-грандиозните и празнични произведения на сладкарското изкуство

0 коментара Сподели:
Brimeks Bakery

Кога ако не през декември да усетим невероятното ухание на пресни печива.

Кога ако не сега да се потопим в пухкав бял сняг от ванилова захар, млечен крем, портокалови корички, уханна канела, сладък карамел, красив звездовиден анасон, тръпчив карамфил, топъл шоколад и захарни пръчици. Кога ако не около Коледа и Нова година да не помечтаем да вкусим най-изящната торта или най-добрите коледни сладки.

Кога ако не през студените дни да не се отдадем на джинджифилови бисквити, домашни сладкиши, бутиков марципан или майсторски хляб с квас.

Именно сега е времето за най-вкусната част от календара и за най-грандиозните и празнични произведения на сладкарското изкуство, защото те водим в предпочитаните от нас сладкарници и пекарни в София. Тук брашното, захарта и шоколадът са магически думи, които ни показват неподозирани кулинарни върхове на удоволствието, а на щандовете им можеш да намериш всичко, което предлага и Нарния, и Страната на чудесата. Време е за празник, време е да украсим делника си с хапка щастие. Идваш ли с нас?

Brimeks Bakery 

на откриващата снимка

Всяка от локациите на верига пекарни Brimeks е като тайна градина, в която цъфти добрият истински вкус. Тук откриваме невероятни бутикови торти, хрупкави тарталети, веган сладкиши, пухкави мъфини, пъстроцветни макарони и всякакви други вкусни изненади. Печивата им пък са ароматно превъплъщение на спомени от детството, а освен това, ги приготвят във вид на всякакви питки и погачи за всеки твой важен повод. Освен впечатляващ асортимент, разполагат и с не по-малко впечатляващ интериор, който акомпанира на целия райски вкус, който витае в атмосферата. 

ул. „Нишава“ 153; ул. „Костенски водопад“ 59; бул. „Тодор Каблешков“ 21
089 664 1615

Pantastic Pancakes

Pantastic Pancakes

В предколедната обиколка за сладост, не пропускаме да се отбием до палачинковия рай – Pantastic Pancakes. Те са мястото, което приготвя тази любима за всички храна с качествени продукти, подбрани рецепти и много любов. Имат колкото сладки, толкова и солени изкушения, които лесно и със замах да се наместят в менюто ти. В декемврийската треска за вкус ни представят нещо ново и много изкусително. Делукс кутията им за двама или четирима е всичко, от което имаш нужда в снежен неделен следобед или просто ей така, за да се поглезиш. Два вида палачинки, сладост, свежи плодове. Удоволствието е гарантирано!

ул. ,,Ангел Кънчев“ 10; бул. „Арсеналски“ 2; бул. „Доктор Г. М. Димитров“ 81, Quartal District; бул. „Черни Връх“ 69, Quartal Food Park
089 991 0895

Sweet & Salty Bakery Café

Sweet & Salty Bakery Café

Сред миризма на пресни печива, първокласно кафе и фантастични десерти, твори екипът на една от любимите ни отбивки за вкусотии и добро прекарване. В сладкарница Sweet & Salty Bakery Café са способни да превърнат всеки продукт в неустоимо произведение на кулинарното изкуство, заради което доброто им име се разнася от уста на уста из целия град. Освен да наминеш за класики като мекици със сирене и домашно сладко, заповядай и за някой от разкошните им десерти, които красят витрините и карат всеки минувач да прекрачи уютния им праг. Не забравяй да ги посетиш и през уикенда, когато те очакват феноменалните им брънч предложения. 

бул. „Витоша“ 62A, вход откъм бул. „П. Евтимий“
087 898 7667

Gentlemen’s cakes

Gentlemen’s cakes

Те са като фабрика за щастие, в която произвеждат сладки чудеса за  запомнящи се топли моменти. Семейният бизнес съумява да превърне всяка твоя хрумка в произведение на изкуството, а вкусът на впечатляващите торти и изкусителни десерти е резултат от много любов, въображение и опит. 

бул. „Витоша“ 158
088 973 1286

Les Eclairs

Les Eclairs

Les Eclairs е съвсем ново попълнение в столичната палитра от вкусове, но определено успя да впечатли сетивата с изпълнението на това френско кулинарно бижу. Всеки ден витрината е заредена с поне десет вида еклери, а вкусовете варират между круша и амарето, солен карамел, банофи, лешник и други. 

ул. „Майор Юрий Гагарин“ 20
088 460 8086

За да ти започне и годината сладко – Двигатели работят, колани – закопчани: COSMOTEQUE New Year след 3, 2, 1…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *