Сладкарниците в София за чудо и приказ

0 коментара Сподели:
marashlian

О, тези хрупкави корички,

о, тези препечени канелени рулца, о, тези торти, нежни като облак, любимите ни кремове, кроасани, браунита, кишове, мъфини, бонбони, шоколад, тартове, сладки и какво ли още не. Те са нашето тайно и явно изкушение, те са нашите локации на щастието, нашите най-уютни места през студения сезон и нашите избори, когато искаме наистина празнични предложения.

Любимите ни пекарни и сладкарници се нареждат в строен ред, за да ти препоръчаме най-добрите сред тях през декември.

Месецът, когато захарта и вкусните предложения валят като пухкав сняг, а ние не можем да кажем нищо друго освен – ето това е наслада!

Cakey Bakey

Когато и да се озовеш в Cakey Bakey, гарантираме, че ще бъдеш привлечен от изкусителния вид на всички торти, кексове, мъфини, тапаси, бисквити и тартове, както и от аромата на кафе, който се носи във въздуха. Тук съумяват да материализират невероятните си идеи във вълнуващи десерти и печива, като не спират да експериментират с вкусовете. С въображение и любов съчетават сладко и солено, за да се получи тази възхитителна симбиоза и същински празник за небцето.

ул. „Шипка“ 5
088 229 2979

Marashlian Pastry

marashlian

Домът на внимателно композираните вкусове в занаятчийските бутикови сладкиши вече се намира на ул. „Христо Белчев“ 23. Екипът от топ сладкари на Marashlian Pastry прави безупречните си десерти с опит, въображение и традиции, за да може всяка хапка да интригува ума и небцето. Тук дори и стандартните рецепти са с чисто нов прочит и стилна и минималистична визия, характерна за всяко тяхно сладко съвършенство.

ул. „Христо Белчев“ 23
089 678 6765

Sweet & Salty Bakery Cafe

Представяш ли си как с няколко съвсем фундаментални съставки могат да се получат истински кулинарни чудeса Знаеш, че тук получаваш най-доброто от двата свята – съвършени сладости, но и не по-малко впечатляващи печива за феновете на солените изкушения. Пъстроцветни мъфини, баварски пай с боровинки, козуначени филийки и… брънч, о, какъв брънч! Тук съумяват да ни приготвят любими традиционни рецепти, но и доста глезотийки, с които да заситиш глад, апетит и да наградиш сетивата подобаващо.

бул. „Витоша“ 62A
087 898 7667

Фурнъ

Всекидневният разнообразен асортимент на „Фурнъ“ може да изкуши всеки. И като казваме всеки, имаме предвид, че имат толкова голям избор от сладки и солени неща за хапване, че биха угодили на всеки вкус. Печивата са най-силният им коз – тук има всевъзможни видове хляб, погачи, кифлички, банички, кренвиршки и какво ли още не. Сладката страна на пекарната е не по-малко впечатляваща. Опитай канолите с кадифен пълнеж, сочните браунита, кексовете, тиквениците или козунаците… дори и да не е Великден.

бул. „Патриарх Евтимий“ 54А
087 797 7767

Сладкарница Теа

Преди едва няколко дни ти разказахме за сладкарница „Теа“ и новата им локация. В следващите редове ще разкрием и сладките им тайни, заради които си струва да се отбиеш за чай, кафе или за някой изкусителен десерт. Ще те разведем както подобава из цялото им красиво пространство, в което на фокус е добрият вкус във всеки един смисъл. На първия етаж те очаква десетметрова сладкарска витрина с прясно приготвени десерти от всякакъв тип, от които със сигурност ще ти е трудно да избереш. Полилеят ще те плени с блясъка си, а отворената кухня ще визуализира всяка твоя представа за четирите пера тук: сладкарство, пекарство, декорация и шоколатиерство. На втория етаж се намира салонът, в чиито обятия може да пробваш някоя от тематичните им закуски, да изпиеш чаша чай от Шри Ланка или просто да подсладиш деня с някой от невероятните им десерти. В останалите им очарователни локации също ще откриеш асортимент от сладкиши за всеки вкус, както и всякакви печива, с които да се насладиш на тази 23-годишна кулинарна традиция.

бул. „Цариградско шосе“ 101
088 656 6606

За още сладост в дните: най-добрите магазини за вино в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *