Тяхно Величество Фетишите – от А до Я

Let’s talk about sex: Здравейте, скъпи фетишисти – вие сте супер!

0 коментара Сподели:

През ноември е време да се върнем към А и Б-то на сексуалната наслада и да поговорим за тяхно величество фетишите.

Те на практика израждат базовата основа на всички сексуални желания и до голяма степен определят какво, как по колко и в какви конфигурации харесваме в секса. Дори да не говорим за твърде екзотични неща, фетишът може да е нещо супер дребно, като неистовото желание някой да ни шепне мръсни думички в ухото до това

да не можем да спим с гаджето без латексови костюми и тежки камшици.

Колкото хора по света, толкова и фетиши са казали древните, но ние все пак се впускаме в дебрите на този необятен свят и те водим поне до основните от тях, защото класиката си е класика. Кои са най-разпространените артистични фетиш преживявания, на които дори ние не отказваме – разказваме нататък и те съветваме не прекалявай…много.

Да уточним

Някои имат фетиши, докато други предпочитат ексцентрични сексуални занимания в леглото, известни още като „кинк“. Каква е разликата между двете? „Кинк“ е термин, който няма точен превод на български, но най-общо казано с това понятие се назовават всички ексцентрични сексуални предпочитания.

Кинки сексът включва BDSM, групов секс, полиамория, сексуален акт, по време на който мъжът гледа жената как прави секс с друг и това го възбужда, игра на пони и т.н.

Ако трябва да уточним – кинки сексът е изследване и разнообразие, докато фетишът е сексуална необходимост. Фетишът е още специфична нужда, която даден човек има, за да се възбуди и да изпита удоволствие от секса, като различните фетиши могат да включват неодушевени предмети, както и могат да бъдат фокусирани върху конкретни части на тялото (като крака, дупе или гърди). Има фетиши, които се изразяват в необходимостта от конкретни партньори и поведения. Обикновено човек с фетиш не би могъл да изпита сексуална възбуда без нуждата му да бъде удовлетворена. Голяма част от фетишите спадат към кинки секса, въпреки че не всички ексцентричности са фетиши.

Например, коженият фетиш също е форма на кинки секс.

Преди да се объркате тотално ще цитираме Франсоа Греко, известен френски сексолог, който твърди, че кинки сексът е приятната пикантна подправка към всяко по-нестандартно и разнообразно изживяване, докато фетишът определено не е ястие за всяка уста.

Главните герои в шоуто

Започваме с актуално проучване от 2023 г., което твърди, че цели 89% от населението на планетата има фантазии за групов секс. Когато говорим за фетиши обаче – безспорен господар на секс сцената е foot fetishism или фетишът към крака. Той е определен за най-популярния фетиш термин през 2022 г., като зрителите от поколението Y (на възраст 25-34) са най-големия процент зрители на foot fetish съдържание, издават от Pornhub.

Експертите казват още, че да имаш фетиш към крака (или нещо свързано с крака) е най-разпространеният фетиш в света изобщо.

Плътно зад него в класацията се нареждат мазохизъм (възбуждането от болка), групов секс (оргии, четворки или дори само тройки, включващи различни партньори), садизъм (извличане на сексуално удоволствие от причиняване на болка на друг човек) и BDSM.

Реално BDSM е може би фетишът, който всеки малко или много прилага в личния си сексуален живот.

Той включва консенсусна еротична ролева игра варираща от робство, доминиране, дисциплина, подчинение, садомазохизъм и цял свят от други сексуални роли. Контролът на оргазма също е част от BDSM, тъй като включва елемент на господство и подчинение. Пример за контрол на оргазмите е „edging“, при който подчиненият партньор е доведен до ръба на кулминацията и след това е принуден да спре – често това се прави многократно.

Идеята тук е, че оставяте партньора си да поеме юздите и да определя кога и как да свършите.

Продължаваме с още фетиш герои – използваното бельо (неговото носене, докосване, използване в акта) също е сред най-популярните, като към него могат да се добавят и други „предметни“ фетиши – този към обувки, латексови костюми и дори фетишът към каучук и изделия от каучук, по който се зарибяват цели  22,9% от палавото население на планетата. Плътно до тези секс интереси застава и негово величество воайорството, както и фетишът към телесни течности, за който не искаме да изпадаме в подробности, но за легендарния golden shower се сещаме всички.

След тези да кажем „стандартни“ фетиш практики ще ти подскажем и за някои, които определено попадат в графа нестандартни.

Агалматофилията например е възбуда от статуи, а акритастията – възбуда от слънчевите лъчи. Ксилофилията е възбуда от дървен материал, докато спектрофилиците се възбуждат от идеята за секс с духове. Формикофилията пък включва възбуда от насекоми и особено от това те да лазят по теб, а аксилизмът е желанието да правиш секс с нечия подмишница. Инфлатофилия пък е сексуално привличане към надуваеми неща.

Не знаем каква си е твоята лудост в секса, но ще кажем едно – разнообразието и интересните новости винаги правят живота по-приятен,

а добавянето я на някой предмет, я на някой непознат в играта могат да превърнат студените ни есенни дни в доста по-горещи. Избирай умно и знай, че най-хубавото тепърва предстои… и най-често идва с шепот в ухото.

Шибари – изкуство за възрастни или изкуство за връзване

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *