11 тропически дестинации, на които искаме да се изгубим

Пясък, палми, вълни, мечтаем си

0 коментара Сподели:
tropical

Ако има универсална мечта, тя сигурно ще изглежда така. Кристалночиста вода, ситен пясък, дебела сянка под палмите, безоблачно небе. С други думи,

копнеем да се пренесем на някоя тропическа дестинация, където времето спира, а единствената константа е тихият ритъм на вълните.

Размечтахме се, та чак ни стана топло отвътре. Ако и ти като нас планираш някой ден да се озовеш на такова място, този списък с тропически дестинации може да ти служи като опорна точка за планирането на едно незабравимо пътешествие. 

Фиджи 

fiji

Два големи и повече от 300 малки острова ни привличат към Фиджи. Кораловите рифове наоколо са дом на всевъзможни видове риби и служат като естествен буфер за силните вълни. Тоест получаваме пълния пакет: спокойна вода, морски обитатели и красиви подводни пейзажи. 

Бора Бора 

bora bora

Да, там ходят всички знаменитости и инфлуенсъри и има причина за това. Малкият остров е красиво обгърнат от риф и лагуна, а в центъра му се издига застинал вулкан. Мечтаем някой ден и ние да се събудим в колибка на брега на Бора Бора, от която директно да скочим в прозрачната вода.

Закинтос

Zakynthos

Връщаме се по нашите географски ширини, за да ти напомним, че

тропическият рай може да се намира по-близо до теб, отколкото предполагаш.

Гръцкият остров Закинтос се намира в Йонийско море и ни привлича с невероятните си плажове и закътани заливи.

Коста Рика 

costa rica

Отправяме се към Латинска Америка, защото Коста Рика е място, което трябва да се посети. Дом на над 100 вулкана и безброй животински и растителни видове, страната е перфектната дестинация за тропическо приключение. Чакат те както божествени плажове, така и водопади, пещери, резервати и палмови гори.

Хавайските острови 

hawaii

Неведнъж сме били пленени от красотата на хавайските джунгли и плажове, които сме виждали по филмите.

През екрана обаче не можем да докоснем тази красота, затова го слагаме в мечтания ни travel bucket list.

Без значение дали ще избереш Хавай, Мауи, Оаху или някой от другите Хавайски острови, няма да сбъркаш. Тропическият рай ще те чака там.

Бали

bali

Ако не искаш да прекарваш цялото си време на плажа, а търсиш културата навсякъде където отидеш, Бали е дестинацията за теб. Наричана още Островът на хилядата храма, тази гореща точка в Индонезия ще те приветства с много повече от пясък и море.

Сейшелските острови 

Seychelles

Архипелагът от над 150 острова се намира в Индийския океан, на изток от Африка, а плажовете му със ситен бял пясък и масивни гранитни скали са видение, което не можем да спрем да си представяме. 

Доминиканска република 

Dominican Republic

Директните полети от България до Доминикана определено рязко увеличиха броя на родни туристи в карибската дестинация, а ние не бихме отказали да сме част от тях. Отново сме приветствани от красива природа, водопади, планини и коралови рифове, а сянката под огромните палми и студения коктейл викат името ни.

Пуерто Рико 

puerto rico

Наричан още Островът на омагьосването заради магическата си природа, Пуерто Рико се къпе в североизточната част на Карибско море.

Заливи и тропически гори ни чакат в идилична симбиоза на мечтан пейзаж. 

Малдивите 

maldives

Малдивите също станаха популярна дестинация напоследък и ни е пределно ясно каква е причината. Разположени в Индийския океан, те са най-голямата коралова държава в света, а името красиво значи „огърлица от острови“. И пак кристална вода, природа, уединения, спокойствие. 

Бахамски острови 

bahamas

Отново се пренасяме в Карибския регион, за да ти предложим една последна дестинация. Любопитен факт е, че Бахамските острови са първото място, на което Колумб стъпва, обявявайки го за Новия свят. Нас ни привлича с богатата си култура и божествени плажове. 

14 от най-подценяваните дестинации по света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *