7 влиятелни личности, които са част от ЛГБТИ общността

За избора да говориш свободно

0 коментара Сподели:
Elton John

В продължение на десетилетия холивудската конвенционална мъдрост диктуваше, че ако знаменитост е гей или лесбийка, трябва да мълчи. Дискриминацията беше бързо преодоляна от най-приемащото промени и различия поколение – Gen Z. Пикът на социалните мрежи също спомогна признаването на сексуалната ориентация и

мотивира обществото да превъзмогва страховете си от отхвърляне.

Популярните личности, които говорят открито за ЛГБТИ общността, са основен мотиватор за разкриването на тайни. Поглеждаме към световноизвестните примери, заявили различията си.

Елтън Джон

на откриващата снимка

Певецът е една от най-емблематичните фигури в шоубизнеса, признала хомосексуалността си. Изпълнителят на „Rocket Man” използва популярността си, за да привлича внимание към каузи, свързани с ЛГБТИ общността.

Елън Дедженеръс

Водещата на един от най-гледаните ситкоми в света използва камерите, за да съобщи сексуалната си ориентация. “Да, аз съм гей” прозвуча в ефира през 1997 година, но кариерата на Елън страдаше в продължение на години заради публичното признание. През 2016 година Дедженеръс беше удостоена с президентския медал на свободата – най-високото отличие, давано от президента на цивилен гражданин на САЩ, за нейната работа за насърчаване на правата на ЛГБТИ.

Хънтър Шафър

Hunter Schafer

Самата звезда с главна роля в Euphoria, където играе транссексуално момиче на име Джулс, е сменила пола си. Шафър е работила със създателя на сериала, за да представи реални сюжетни линии и емоции, които да уловят борбата с полова идентичност на подрастващите.

Тайлър Оукли

Американският ютюбър дълго време беше най-влиятелната гей личност онлайн. Той се превърна в сензация след публикуването на видео през 2008 година, в което разказва за признатата хомосексуалност пред родителите си.

Ребъл Уилсън

Актрисата, която ни разсмива до сълзи в Bridesmaids и Pitch Perfect, обяви наскоро, че е в еднополовата връзка с Рамона Агрума. Тя коментира признанието с думите: „Мислех, че търся принц на Дисни, но може би това, от което наистина имах нужда през цялото това време, беше принцеса на Дисни.“

Елиът Пейдж

Пейдж използва трибуната на Instagram, за да се появи с нова визия. Снимка, публикувана през декември 2020 година, я представя като трансджендър. Няколко години преди видимата промяна звездата от Juno призна, че е гей на конференция, посветена на човешките права и липсата на толерантност към ЛГБТИ общността.

Якуб Янкто

Чешкият национал избра онлайн платформата Twitter, за да обяви, че е хомосексуален. Така стана третият активен футболист, признал, че е част от ЛГБТИ общността.

Помощ, Барби трендът е навсякъде

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *