Помощ, Барби трендът е навсякъде

Come on, Barbie, let’s go party

0 коментара Сподели:
Barbi trend розово

Време е да мислим розово!

Има нова сензация, която раздвижва стилната сцена и е вдъхновена от не кой да е, а от Барби. Тенденция Barbiecore се превърна в световна мания.

Розовата естетика стана основен моден елемент през 2022 година, но новата година донесе истинската лудост по Барби визията и то – от главата до петите. Кукленската визия стана популярна в съответствие с дългоочаквания филм за Барби, чиято премиера е насрочена за 21 юли. Сега, след като официалният трейлър беше пуснат, розовите неща завзеха планетата и със сигурност ще останат дълго. Между сладките рокли, пластмасови чанти, обувки на платформа и сенки за очи откриваме тенденцията, която ще бъде основна част от лято 2023.

Дръжте се. Не е апокалипсис, но е близо. Нарича се Barbiecore.

Така де, филмът на Грета Геруиг не е единствената причина да живеем света на Барби. Всъщност тенденцията е във възход след есенното шоу на Valentino през 2022-ра, дебютирало през март същата година. То донесе усещане като това, след като си прекалил с шоколада. Сладост, розови рокли и клонирани модели обиколиха подиума, а след това светските събития, червените килими и фестивалните сцени бяха залети от популярния цвят.

Добре, лудостта е факт, но откъде започна Барби?

Барби е в светлината на прожекторите, откакто се появи на пазара през 1959 година. Освен в занимание за децата тя се превърна и във вдъхновение за знаменитостите.

Nicki Minaj Barbz

Да, всички сме чували песента на Ники Минаж и без да искаме, знаем текста. След нейната премиера рапърката стана синоним на пластмасова кукла, а феновете ѝ започнаха да я наричат Barbz. После дойде бум сред известни личности, вариращи от спортисти до музиканти, да правят свои пластмасов двойник.

Barbiecore е новата стара мода.

Има стотици тематични бордове в Pinterest, а в TikTok е сред най-търсените хаштагове. В онлайн бутиците също има пик, като предлагането на розовите модни артикули варира от латексови минирокли до изискани кройки, подходящи за бал и други културни събития. Има и разнообразие от модели с пера или пайети, а при аксесоарите се откриват панделки, шноли и диадеми в розов цвят.

Какъв е смисълът зад Barbiecore?

В тенденцията откриваме еволюция, обвързана с времевия период, настроенията и разбиранията за красота на обществото. Ако класическото Барби е познатата за всички сладка руса кукла, облечена в розови мотиви, то съвременната ѝ визия варира. Вече се откриват кукли с дребна или висока фигура, с повече извивки и с различни тонове на кожата. Същото важи и за мъжката ѝ версия – Кен. Освен това през 2022 година излезе Барби със слухово апаратче, после кукла с протеза на крака и Кен с витилиго. 

Barbiecore е от трендовете, които могат едновременно да върнат спомена за старото модерно, но и да счупят стереотипите за визия.

10 безумни песни, които да изпееш на караоке парти.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *