The Idol: провокации, голота и празният поглед на Лили-Роуз Деп

Първи впечатления от новия сериал на Сам Левинсън

0 коментара Сподели:
the idol

След като ни дари с два зверски сезона на Euphoria, създателят на шоуто Сам Левинсън се завръща на малкия екран с новото си творение – сериала The Idol

Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе (иначе казано, The Weeknd) в главните роли е актьорската комбинация, която определено никой не очакваше и може би с право. Тя застава под прожекторите в ролята на изгряващата поп дива Джоселин, докато той играе съмнителен гуру водач, който ѝ помага да преоткрие себе си.

Сериалът не се старае да страни от меко казано явни сцени и провокативно съдържание.

На пръв поглед това дори изглежда като самоцел, която на моменти не работи в полза на продукцията. Шок факторът сякаш се ползва като основно творческо средство, а голотата и интимните сцени може би ще са съпътстващи елементи през сезона. Разбира се, всичко това обобщаваме само от първия епизод на The Idol, който е единственият излязъл онлайн към момента. 

Действието започва в имението на Джоселин, където оживено кипи фотосесията за новия албум на поп звездата. Откриваме я полугола пред обектива на фотоапарата в провокативна поза и заобиколена от многочленния ѝ екип.

Освен тялото на Джоселин не можем да не забележим и монотонния поглед на Лили-Роуз Деп (без значение дали той е умишлен или неволен), който рядко се променя. 

Началните сцени не са лишени и от хаплив хумор, особено след като става ясно, че Джоселин е trending в Twitter. Причината за това обаче хич не е радостна, а напротив – провокира сериозна PR криза, докато екипът ѝ всячески се опитва да запази скандала в тайна от нея. 

Тук е моментът да те срещнем и с Тедрос (Абел Тесфайе). Джоселин се запознава с него, когато посещава клуба му, където той магнетично я привлича. Макар хората около нея да я предупреждават, че този уж мистериозен мъж не е добра компания, тя го кани в дома си. Това му дава възможност да влезе в ролята си на псевдогуру, съветвайки я да преоткрие себе си, за да бъде по-успешна изпълнителка. 

Критиките към първия епизод са многостранни – от слабата игра на главната мъжка роля, през баналности и клишета, та до чисто и просто скучновати моменти. Следим остатъка от сезона и се надяваме историята да се раздвижи, а изпълненията да ни изненадат с нещо по-впечатляващо. 

Виж още: 6 нови сериала, които да гледаш това лято

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.   

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *