За ставането рано с любов

Ах, как да заобичам този алармен звън...

0 коментара Сподели:
За ставането рано с любов

“Рано пиле, рано пее” е заключил в мъдрост българският народ. The early bird catches the worm пък са прозрели в англосаксонския свят. А ти, който за седми път натискаш бутона „Отлагане“, просто не проумяваш тези хора едно време що за живот са живеели. Ранното ставане едва ли е сред желаните ни цели, но пък именно то може да улесни постигането на останалите.

Все пак да разполагаш с повече време в светлата част на деня си е предимство.

Но как така да се залъжем, че да станем от онези продуктивни преуспели личности, които ставали в 5 часа, правели упражнения, четели книги или дори ги пишели и какво ли още не, което според тях ги е отвело право на върха на просперитета? Как?! С какво усилията за сутрешна гимнастика могат да изместят насладата от излежаването? Как да станеш morning person, като сутрин просто не функционираш преди кафето, а може би и след това?

И защо изобщо да вървиш срещу природата?

Няма да те убеждаваме в ползите от ранното ставане, но ще ти споделим няколко идеи как да се залъжеш така, че да успяваш да се разделиш по-навреме с възглавницата.

За ставането рано с любов

Уговаряй си всички важни срещи рано сутринта

Искаш или не, ще трябва да станеш, да се приведеш в приветлив вид и бодро да започнеш деня с тежката артилерия отрано.

Редовно хващай полети, влакове и автобуси в 6 часа

В колкото повече задължителни ставания рано се впуснеш, толкова по-бързо ще свикнеш с идеята и няма да ти се вижда като малка смърт (може би).

Започни да посещаваш йога, гимнастика или фитнес преди работа

Няма как – записал си се вече и знаеш, че после ще се чувстваш чудесно през деня. Трябва да станеш от леглото и да заведеш заспалото си тяло в залата за едно хубаво разбуждане.

За ставането рано с любов

Лягай си рано и заспивай рано без екран

Логично, но все пак. Колкото по-малко гледане в екран преди лягане практикуваш, толкова по-лесно ще заспиш и съответно станеш.

Откажи се от snooze опцията

Най-добре биологичният ти часовник да се настрои сам за ранно събуждане, но ако все пак това е далечна перспектива, нужна ти е аларма. Обаче забрави за протакането на заветния момент с бутона snooze.

Вземи си куче

Ти може и да не искаш да се разхождаш призори в парка, но твоят четириног приятел не смята така. Имаш ли куче, ранното ставане ти е гарантирано.

Прави секс сутрин

Ако и това не успее да те вдигне от леглото сутринта, сигурно няма сила на света, която да има власт над съня ти.

Откажи се и приеми съдбата си.

Да заобичаш ранното ставане е може би твърде амбициозна цел на този етап, но да го направиш по-безболезнено е по силите ти.

С теб сме!

Може би няма как да заобичаш ранното ставане, но пък вечер можеш да се отдадеш на активна почивка с тези сериали.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *