5 рецепти за борба с махмурлука, по препоръка на готвачи

Кои са най-добрите начини да се справиш със следващата сутрин

0 коментара Сподели:

Когато се забавляваш качествено, разменяш вечерта за сутринта. На другия ден гарантирано те чака тежка битка с гравитацията, в която няма как да не победиш, ако не заложиш на някоя изпитана, доказала се през годините рецепта. За да събера най-правилното ноу-хау по темата, писах на хора, буквално врели и кипели – моите приятели готвачите. Всеки ми даде различен съвет, затова компилирах няколко разнородни насоки при справяне с проблема. Важна бележка е, че няма лекарство за махмурлука, а само начини да се намали болката. Е, нищо де – пак е нещо!

Ето няколко рецепти за махмурлука, препоръчани от готвачи:

Яйца и барбекю

Протеинът помага за възстановяване на организма, като в случая яйцата са задължителният елемент. Месото пък може да варира от семпъл пържен бекон, през сръбска скара, до класически Т-бон или рибай стек, в зависимост от предпочитанията, а и финансовите възможности.

Нудълси удон

Хитър азиатски трик за справяне с алкохолните последици са крехките и меки нудълси удон. Те сгряват душата, а малко пикантен соев сос за гарнитура и пресен джинджър събуждат сетивата и стимулират имунната система. Идеално влизат с чаша зелен чай.

Зелено смути

Друга революционна посока за неутрализиране на пораженията от партито е едно огромно, зареждащо с енергия смути. Най-подходяща за случая е зелената разновидност:

авокадо, ĸoĸocoвo мляĸo, бeйби cпaнaĸ, пpoтeин с вĸyc вaнилия, шaмфъcтъĸ и няĸoлĸo ĸaпĸи тeчнa cтeвия, всичко това миксирано и поднесено с лед.

Бургер и бира

Тук всъщност съветът е под формата на предупреждение – противно на популярното схващане, мазните храни не помагат за махмурлука. Но ако и решил обаче да играеш по системата „Клин клин избива“, поне можеш да си подложиш добре преди бирата за изтрезняване – това гарантирано действа. Иначе, ако пък толкова те сърби за джънк фуд, магическата комбинация е бургер с милк-шейк. Има нещо в смесването на сладко и солено, което кой знае защо гони болката в главата.

Супа

Традиционният български илач за прогонване на постпиянската меланхолия носи звучното име шкембе чорба. Поради естеството на основната си съставка (а именно свински, телешки или агнешки вътрешности) и задължителния дъх на чесън, има вече и

модерни трактовки по темата – примерно веган шкембе с кладница и печурки.

Подобен е и ефектът на пилешката супа, стига да добавиш лютата подправка за шкембе вътре.

Виж още: 13 неща, които да не правиш в Австралия

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *