Питай ме некое друго въпросче

Няколко basic въпроси, които да питаш или да не питаш, чети внимателно

0 коментара Сподели:

 „Във въпроса ли е въпросът?“, дами и господа. Кое е добре да се пита и кое не? Или как може с едно питане да не получиш нито един отговор, но да си навлечеш около милион проблеми за части от секундата. Всичко това изниква в съзнанието ни на прага на ноември, а ние изготвяме за теб кратък наръчник на „правилните“ и не чак толкова въпроси, който да те спаси от сгазване на лука, уволнение или – не дай си боже – средна телесна повреда. Чети и после питай.

НЕПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ

За да си далеч от неприятности или от някой тиган, летящ към скромното ти теме, защото пак си си позволил да посрещнеш жена си с въпрос, който съдържа двете недопустими „не-та“ – „Дупето ти НЕ е ли малко понапълняло?“ или „Тези дънки НЕ са ли ти малко теснички?“, ти предлагаме нагледен пример до кои въпроси ДА НЕ припарваш и на сантиметър – ей така, за безопасност.

– По правило лелките пред блока знаят всичко и не се питат нищо.
– Продавачките на карти за градския транспорт, лелките в СУ, както и всякаква обслужваща администрация в което и да е учреждение се гледа мило и вежливо и НЕ й се задават никакви странични въпроси, освен тези, които са в пряката й компетенция.

Не питате къде е тоалетната, кое как трябва да се попълни, не искате ресто и не ги гледате право в очите. Никога.

– Политиците не се питат нищо конкретно. Особено ако сте журналист и особено ако искате да си работите на мястото, на което си работите в момента. Не им се задават въпроси, които съдържат думите доходи, финанси, откъде, кога и как и със сигурност НЕ СЕ употребяват думите – банка, банки, вашите банки и т.н.
– Хомосексуалистите никога не се питат за сексуалната им ориентация, освен ако те сами не желаят да я заявят гръмко, с парад, с цигански оркестър директно под балкона ви и т.н. Дори тогава също не се питат, защото е обидно, невъзпитано и политически некоректно.
– Жените никога не се питат за килограми, години или недобър външен вид. Причините за напълняване, преждевременно остаряване и недобра визия може да са много, но трябва да запомниш, че виновният за тях винаги си ти. Особено ако повдигнеш въпроса.

– Мъжете никога не се питат за други жени, дори да има преки доказателства за присъствието им и дори мъжете да са ви интимни половинки. Други жени никога няма, а след въпросите вие задължително сте определена за луда и истерична.

Не забравяйте, че понеже сте луда и истерична, ако има други жени (които на практика ги няма, но ако теоретично ги имаше), вие, разбира се, сте напълно виновна и отговорна за присъствието им.

– Шофьорите никога не се питат нищо. Не се обиждат, псуват или „убиват“ с поглед, дори когато са минали почти през вас на пешеходна пътека или са ви опръскали с кал от горе до долу. Все пак те са водачи на МПС и им трябва спокойствие, а вие сте заблуден пешеходец, който очевидно пречи на движението.
– Бабите ви никога не се питат за храна. Каквато и да е храна. Дори да я питате дали има нужда да й се напазарува или дали ТЯ е гладна, накрая гладният винаги се оказвате вие.
– Никога не питайте приятелката си какво й е. Този въпрос е коварен, като пепелянка пред арабска свирка и може да ви донесе повече неприятности и от ядрената програма на Северна Корея. Последствията му са неясни и със сигурност могат да застрашат световния мир и бъдещето на планетата Земя.

ПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ

Да попиташ нещо някого, така че да получиш информация, без да го обидиш, замислиш или нагрубиш, си е изкуство, откъдето и да го погледнеш, но има няколко прости питания, които са печеливши и с тях просто няма къде да се объркате…надяваме се.

– Жените винаги се питат и поощряват за стройна фигурна, младолико излъчване и свеж външен вид.
– Правилно зададеният въпрос към дама започва с: „какво искаш да ти купя/дам/направя?“. Това активира специфични центрове в женския мозък, които отключват слуховия апарат и тя започва да ви чува по-ясно, да ви разбира по-добре и да ви гледа по-влюбено. След тези думи останалите ви въпроси могат да бъдат приети за разглеждане и обмисляне.
– Правилните въпроси към мъж са конкретни с възможност за отговор между „да“ и „не“. Всичко останало, което изисква допълнителни разсъждения или сложна емоционално-математическа реакция от негова страна, е обречено на провал. Да или не.

– Единственият политически коректен въпрос към вашия шеф е: „Какво ще обичате?“. Ни повече, ни по-малко.
– Ако ще питате нещо баба ви, най-добре да е: „Как мина сериалът снощи?“. Това ви предоставя сладкодумния й монолог и гаранцията, че тя нищо няма да ви пита поне 30 минути.
– „Обичам те, красива си, идвам с мир и т.н.“ е единственият възможен въпрос, отговор и обръщение към жена с ПМС.
– „ Колко?“ е единственият правилен въпрос към катаджия, независимо от прегрешението, характера на деянието и времето от денонощието.
– „От салатата или от салатата?“ е най-гостоприемното питане към вегани, които сте имали неблагоразумието да поканите на вечеря.
– И за финал съветваме – да слушаш повече, отколкото да питаш, понякога е по-доброто живеене. Приятен ноември!

А и понякога това любопитство въобще не е здравословно.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *