Имаме си първото българско заведение във 50 BEST DISCOVERY

Когато наша любима бар локация попадне в престижна класация, ние можем само да ликуваме. Разказваме ти още

0 коментара Сподели:

Обожаваме да казваме, че и ние сме дали нещо на света. Е, когато говорим за гурме и бар култура на софийска територия, определено можем смело да заявим, че някои наши родни любимци на тази сцена определено са на световно ниво.

Посещаваме ги често, пием фамозни коктейли точно там и вярваме, че те облагородяват

както и нашите познания за чудното тайнство на миксологията, така и мястото ни сред най-добрите зад бара на европейската карта. Ето защо с радост ти съобщаваме една мега новина – „Спутник“ е първото и единствено българско заведение във 50 BEST DISCOVERY и това означава само едно – от днес България е поставена на световната карта на топ заведенията! Бяхме сигурни, че ако някой бъде поставен в престижната класация, това определено ще са нашите приятели от „Спутник“, защото именно те направиха така, че в красивата ни столица да имаме локация, в която вкусът и предизвикването на сетивата да е издигнато на пиедестал. Какво обаче е 50 BEST DISCOVERY и защо постижението е толкова голямо?

Плеяда от международни експерти

Академията The World’s 50 Best Bars, част от The World’s 50 Best, включва стотици международни експерти в областта на напитките. За да се класира за 50 BEST DISCOVERY, барът трябва да получи значителен брой гласове в последния кръг на проучването за 50-те най-добри бара в света.Самите барове не могат да кандидатстват за участие във 50 BEST DISCOVERY, те биват селектирани от експертите, което ти подсказва, че плеяда от международни разбирачи с изключително изтънчени небца и сетива, изострени за изключителни локации, предлагащи ненадминати напитки, са направили своето проучване и

са избрали именно „Спутник“ да премине в различните кръгове на селекцията.

Стартирала през 2019 г., 50 BEST DISCOVERY дава възможност на всички търсачи на перфектния вкус да избират между ресторанти и барове, които са получили гласове от стотици от най-добрите експерти от целия свят. Селекцията включва разнообразна и изкусителна гама локации – 50-те най-добри ресторанта в света, 50-те най-добри бара в света, 50-те най-добри ресторанта в Латинска Америка, 50-те най-добри ресторанта в Азия, 50-те най-добри бара в Азия, 50-те най-добри бара в Америка и 50-те най-добри ресторанта в Близкия изток и Северна Африка. Тази класация вдъхновява гастрономите по целия свят в търсене на нова храна и изживявания.

Магията „Спутник“

Любимият ни „Спутник“ стартира суборбиталния си полет през 2015 г. с цел да изследва и разшири източноевропейската коктейлна култура. Барът е създаден като уникално място за пълно изживяване. Тук попадаме в модерна атмосфера, преплетена с ретро космически футуризъм и сакрални геометрични форми. Авторските коктейли на „Спутник“ подчертават традиционните български вкусове по съвременен начин. Всички помним

и още усещаме вкуса на тяхната емблематична „Люта Мара“ (микс от Блъди Мери, приготвен с ракия и традиционни подправки),

както и на новите им попадения „Time to pickle“, „In the heart of Mara“, „Apricot Daiquiri“, „Balkan Milkpunch“ и „The cream“ с уиски „Джеймсън“ с шоколад, ирландски крем ликьор, ябълкова ракия и печена пяна от глухарче. Именно ракията е сред основните герои тук, а коктейлите им с нея са нещо феноменално, което всеки трябва да опита. „Спутник“ подкрепя местните производители и следва устойчиви практики чрез оптимизиране на процеса на приготвяне и представяне на коктейлите. Всеки член на екипа на „Спутник“ продължава да учи и помага за изграждането и развитието на общността и индустрията. Тук сервирането на коктейл започва с топло посрещане и кратък разговор с гостите – то напътства екипа на „Спутник“ в приготвянето на перфектната напитка за всеки човек. Барманите винаги са готови да надхвърлят списъка с менюто и да забъркат напитка специално за теб.

Любовта да бъдеш част от бар индустрията и принадлежността към много сплотен екип дава допълнителна стойност на преживяването в „Спутник“ и играе важна роля в цялостния им подход да ни карат да се чувстваме просто велико. Поздравяваме ги и чакаме още постижения!

За още от същото – виж Сезонните коктейли на любимите ни барове

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *