Сериали на сермицата: Inside Man, Dahmer и Reboot

Убийци, актьори и свещеници кръстосват шпаги през новия телевизионен сезон

0 коментара Сподели:

Започна есенният сезон и сериалите заизвираха из стрийминг платформите.

Когато гръмотевиците навън затрещят, не ни остава друго, освен да запушим уши със слушалките и да се вторачим в екранa.

При това не липсват изключително интересни заглавия: Дейвид Тенант и Стенли Тучи си партнират в обща продукция, Еван Питърс играе поредния си злодей (при това какъв!), а за любителите на по-небрежните забавления сме подбрали и една лека, но оригинална комедия.

Ето какво грабна вниманието ни тази седмица:

Inside Man

Всеки понеделник по BBC

Отдавна не сме се вълнували толкова за нова поредица. Определено има защо: Дейвид Тенант и Стенли Тучи играят рамо до рамо по сценарий, написан от небезизвестния Стивън Мофат (който последно ни заинтригува с адаптацията си по The Time Traveler’s Wife, а по-рано ни подари някои от най-зарибяващите сезони на Doctor Who). Трудно би било да обобщим сюжета, без да ти развалим удоволствието от гледането. Само ще ти подскажем, че

става въпрос за сериен убиец, който разгадава неразрешени престъпления, и пастор, който, в желанието си да помогне на непознат, кривва от праведния път.

Историята е елегантно изплетена, интелигентна и грабваща, така че ти препоръчваме да се хвърлиш във фабулата на сляпо. Определено няма да останеш разочарован.

Dahmer

Гледай сега по Netflix

Очевидно Райън Мърфи си е наумил да набута Еван Питърс във всички възможни зловещи роли. Не, че се оплакваме.

Питърс е изключителен в ролята на злодей (а и не само), особено пък когато влиза под кожата на един от най-прословутите серийни убийци на всички времена.

Мърфи избира да пречупи историята основно през погледа на жертвите на Дамър. Дали това е просто метод да избегне обвиненията в монетизиране на чуждата трагедия, или е свежа и оригинална гледна точка? Оставяме те да провериш сам, но мислим, че вече знаеш отговора.

Reboot

Всеки вторник по Hulu и Disney+

Ако ти е писнало от насилие и убийства и искаш да се разсеяш от пре-апокалиптичните времена, в които живеем, то горещо ти препоръчваме Reboot. Идеята е сходна с тази зад Irma Vep (който пък можеш да завъртиш по HBO Max):

екстравагантна режисьорка решава да възкреси обичано комедийно шоу, но с леки корекции.

Замесват се сложни семейни отношения както на снимачната площадка, така и между членовете на самия снимачен екип, тайни излизат наяве, недоразумения обтягат нервите на героите – абе, точно както си трябва в един ситком.

Жаден си за още изкуство? Прочети повече за изложбата WESEUM, посветена на щастието и тъгата на маргинализираните у нас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *