HOMO TECHNICUS VS HOMO SAPIENS – изложба на Цветелина Димитрова

0 коментара Сподели:

Homo sapiens, наричан също разумен човек, е вид едър бозайник, отличаващ се с желанието си да разбира и влияе на света около себе си.

В търсене на усъвършенстването си развива усет за красота, естетика и желание за себеизява, което води до културни нововъведения като изкуство, литература и музика. Изчезва в началото на XX век, тъй като еволюционно се появява следващият вид – Homo technicus. След появата на новия човек започва развитието на технологиите, дигитални устройства, изкуствен интелект, социалните приложения и други.

Изложбата включва 11 фотографии-репродукции на известни творци като Ван Гог, Микеладжело, Рене Магрит, Фрида Кало и др. Всяка от творбите включва като част от тялото си компютърни компоненти, които Цветелина Димитрова сглобява сама. Някои от тях са: око, ухо, мозък, сърце, език, щитовидна жлеза и др.

Homo technicus vs Homo sapiens е допълнение към предишния проект на авторката – Homo technicus.

Целта на новият проект е да се развива, като създава много теми за размисъл за взаимодействието между човека и технологиите.

Представянето на класическите картини и налагането на частите от проекта Homo technicus съпоставя човека от миналото (Homo Sapiens) и човека от настоящето/бъдещето (Homo technicus). 

Тук селектирахме най-добрите филми за последните шест месеца

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *