Филмово пътешествие в дълбините на джунглата

Хвърляме се с главата напред в приключението и потъваме в дълбините на джунглата с тези три филма.

0 коментара Сподели:
apocalypse now movie

Адски жеги се редуват с проливни дъждове,

жаркото слънце напича през листата, а комарите яростно хапят всяко непокрито от дрехите място, до което успеят да се докопат. Вероятно ти звучи познато, но не говорим за София през юни – свързваме лятото не със средиземноморски залез над морето, а с екзотичните ширини около екватора.

Хвърляме се с главата напред в приключението и потъваме в дълбините на джунглата с тези три филма.

The Beach

Ако младият Леонардо Дикаприо не ти е достатъчна причина да завъртиш този филм, ще ти дадем още няколко: райски тропически остров, тайно утопично общество и ескалиращо напрежение, което с гръм и трясък достига стряскаща кулминация. Лентата на Дани Бойл е базирана върху едноименния роман на Алекс Гарланд и въпреки че шокиращите елементи са значително смекчени, The Beach гарантира едно напечено и вълнуващо преживяване.

Apocalypto

Оставяме Тайланд зад гърба си и се пренасяме в Амазония. Когато племето на младия Ягуарска Лапа е атакувано от враждебни воини, младежът успява да скрие семейството си в дълбока пещера, но самият той се оказва заловен. Оттам нататък поема на опасно пътешествие, за да опази себе си и тези, които обича. Филмът на Мел Гибсън печели „Златен глобус“ за най-добра чуждоезична продукция, така че задължително му хвърли едно око.

Apocalypse Now

Това определено е филм, който ще те извади от зоната ти на комфорт с почти тричасовата си продължителност, ужасите на войната във Виетнам и трескавите сцени, напомнящи на съновидение. Въпреки това лентата на Копола е задължителна за всеки киноман, а критиците са категорични, че е истински шедьовър. Споделяме мнението им и ще допълним, че вероятно това е най-добрият военен филм на всички времена. Актьорският състав също не е за пренебрегване.

Тук селектирахме най-добрите филми за последните шест месеца

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *