Сериали на седмицата: Pistol, The Boys и Irma Vep

Музика, кино и шоубизнес се борят за вниманието ти тази седмица

0 коментара Сподели:
Irma Vep

Ако дъждовните дни те напрягат, не го мисли, а си дай малко почивка и се опъни пред телевизора или компютъра, защото и тази седмица има какво да гледаш.

Искаш да вкусиш сладостта на шоубизнеса? Веднага ти подхвърляме две заглавия, а решението дали да поемеш по пътя на музиката или на киното, е изцяло твое. Ако пък ти липсват силни усещания и чиста проба екшън забавление, любимата ни сатира за супергерои се завръща за своя трети сезон.

Ето кои са най-новите ни предложения:

Pistol

Гледай по Disney+

Дани Бойл поема юздите, за да ти разкаже историята на една от най-култовите групи, променила света на музиката завинаги – Sex Pistols. Пренасяме се във Великобритания през 70-те, когато пънкът тепърва набира сила. Шестте епизода разглеждат съдбата на Pistols под рядък ъгъл: от гледната точка на китариста на бандата Стийв Джоунс. Имайки предвид, че сериалът е базиран върху мемоарите му, то е естествено, че Pistol се откроява с неподправена искреност.

Тhe Boys

Всеки петък по Amazon Prime Video

Сюжетът на The Boys сам по себе си е вълнуващ и оригинален, проблематизирайки актуални теми за съвременното общество, ако се абстрахираме от фантастичните елементи. Различният подход към супергероите, който сериалът предприема, е и една от причините да продължава да е все така свеж и в третия си сезон. Докато Хоумлендър напълно губи контрол над себе си, се връщаме назад във времето, за да научим повече за историята на Седемте и тъмните тайни на тяхното формиране. Междувременно Момчетата откриват мистериозно оръжие, способно да унищожи корумпираните супергерои. Но на каква цена?

Irma Vep

От 6 юни по HBO Max

Като заговорихме за неуравновесени персонажи, нека обърнем внимание и на Irma Vep. В централната роля влиза великолепната Алиша Викандър, която вероятно познаваш от Ex Machina. В настоящата продукция тя е актриса, която заминава за Франция, за да участва в римейка на знаковия Les Vampires, но неусетно границите между нейната собствена идентичност и героинята ѝ започват да се размиват. Това е сериал за истински киномани, защото представя интригуващ и реалистичен поглед отвъд блясъка на прожекторите и дълбоко навътре в  съвременната киноиндустрия.

Кое е едно от най-вълнуващите арт събития на сезона?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *