Най-впечатляващите острови в Европа, които да посетиш през май

Май е последният месец преди официалното лято, който използваме само за пътуване. Следващата ни дестинация са най-яките острови в Европа!

0 коментара Сподели:
Гозо, Малта

Май е любимият ни месец в годината. Използваме го за дълги и разточителни вечери с аромат на люляци и акация. За смели летни мечти и отдавна отлагани срещи. Май е зрелище на цветове, природа, ентусиазъм и всичко, което сме чакали през дългата зима.

Ето защо през май ни се пътува и – честно да си признаем – го правим с пълен кеф,

понеже и авиокомпаниите доста ни улесняват. Ако сте достатъчно съобразителни може да си букнете билет за почти всяка европейска дестинация за около 20 евро, а ако имате още по-голям късмет, може да се порадвате на забележителни места преди началото на сезона и гъмжилото от туристи. За да е по-интересно и различно, този път ние направихме пълен рисърч на най-примамливите острови в Европа и ви показваме нашия топ 5, който задължително посещаваме през май, а вие избирайте смело!

Островът на вечното лято – Тенерифе, Испания

Тенерифе

Започваме с нещо познато, но винаги привличащо ни като магнит. Тенерифе е най-големият и населен от Канарските острови, а местните го наричат Острова на вечното лято, защото температурите през цялата година са между 18 и 25 градуса. Освен спиращи дъха гледки и безбрежен кеф на плажа Тенерифе предлага красива природа и интересна архитектура,

а мега забележителност тук е вулканът Тейде, до който се стига с лифт и пеша.

Друга интересна забележителност е Лоро Парк – дом на много екзотични растения и животни, като  в този район можеш да се разходиш още до Лас Палмас и Лансароте, също част от Канарските острови.

Извън времето – Паклински острови, Хърватия

Паклински острови, Хърватия

Разпръснати по Адриатическо море, ще откриете хърватските Паклински острови. Паклинските острови са група от около 20 малки островчета, повечето от които необитаеми, а със своите красиви плажове, буйна растителност и многобройните закътани заливчета островите са перфектното място за любителите на водните спортове или за хората, които просто търсят уединение. Тук има прекрасни кристалночисти води, които спират дъха, а освен всичко друго може да отидете на пещерни обиколки, да се насладите на следобедна дегустация на вино и след това да се носите по зашеметяващите лагуни.

Неоткритият остров на Калипсо – Гозо, Малта

Гозо, Малта

Вторият по големина остров в Малта – Гозо, е идеалната дестинация за туристи, които търсят малко познати места. Островът е популярен, но не чак толкова и това дава нужната доза лично пространство и спокойствие. В сравнение с югоизточния си съсед Гозо е по-слабо населен и е известен с живописните си хълмове, които са изобразени и на герба му.

Тук е за всички, които търсят малко, старомодно място за разглеждане с красиви слънчеви плажове, културни екскурзии и вкусна храна.

Често наричат Гозо Острова на Калипсо. В мита нимфата Калипсо задържа Одисей на своя остров за 7 години по пътя му за родната Итака след края на Троянската война. Според местните предания Гозо и Огигия са едно и също място.

Изумителният – остров Харис, Шотландия

Харрис, Исландия

Харис е невероятен. Този шотландски остров е пълен с девствени плажове, пресечени брегове, стари замъци и разкошна зеленина. Остров Луис и остров Харис всъщност технически са две части на един и същ остров, лесно открити чрез ферибот от континенталната част на Шотландия. Островът е доста пресечен, с много туристически пътеки и обхванати от вятъра плажове, но има и много история около района. Постоянните камъни Calanais, които датират отпреди 5000 години, не трябва да се пропускат, а Gearrannan Blackhouse Village представя традиционно село, в което посетителите всъщност могат да останат за нощувка.

Цветът на щастието – Бурано, Италия

Бурано, Италия

Бурано е цвят, романтика, живот и наслада. Той събира духа на Италия в цялата ѝ пъстрота и е доста по-малко познат от останалите италиански градове атракции. Избягайте от тълпите във Венеция, като се отправите към пъстрия остров, където цветните сгради са навсякъде.

Бурано реално е квартал на Венеция, разположен върху 4 свързани островчета (често считани за общ остров) във Венецианската лагуна.

Прочут е с къщите си, боядисани в ярки цветове, и с местната занаятчийска изработка на буранска дантела. До 2005 година квартал Бурано е централната част на едноименна община, включваща също Торчело, Мацорбето, Мацорбо и други по-малки островчета. За финал ви съветваме да не отлагате, а да стягате багажа. Май е време за наслада!

За още островни приключения – виж 10 неща, които не знаеш за гръцките острови

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *