Новите постове, от които държавата има нужда

След редица нелогични предложения за министри, членове на СЕМ и други институции ние решихме да дадем няколко алтернативи

0 коментара Сподели:
the dictator sacha baron cohen

Ако изпитваш леко неудобство Луна да е президент, Митьо Очите – шеф на МВР, а Карбовски да се подвизава в СЕМ, ние сме готови със съвсем други кандидатури. Смятаме, че държавата се нуждае от някое и друго постче, което до момента не фигурира в официалните институции, а пък е задължително, за да ни е по-весело на всички дружно. И без това каруцата отдавна е отишлА вече в рякатА, така че не виждаме защо да не се създаде съвсем нов ред, който много по-точно ще отговаря на сегашната действителност.

Разбира се, отворени сме за още предложения, така че ако нещо ти хрумне – казвай.

Приемаме и клипчета до 30 секунди, в които искаме да виждаме усмихнати и културни хора. А сега директно към новите постове в държавата, които се надяваме да се случат съвсем скоро.

Кубрат Пулев – министър на веселието

По-забавен човек от Кубратката ние не познаваме. Вярваме, че ако той застане начело на всички парти клубове, заведения и барчета в страната, държавата ще цъфти. Това ляв, това десен, това прав купон – всички ще се нокаутираме до съвършенство. Освен това няма да има човек в страната, на който да не му е забавно. Ако някой каже, че е изморен в петък или събота вечер, Кубрат лично ще дойде да го вдигне от дивана за една лека тренировка на дансинга и няма да има мърдане.

Плюс това смятаме фразата „Продължаваме напред“ за най-добрия слоган за афтър парти, който сме чували някога.

Ергенът – посланик на българската роза

Представяме си Ергенът на всяка конференция за мир, събрания по ядрените въпроси и годишен тийм билдинг на розовъдите по света. Той, разбира се, ще носи винаги със себе си, където и да отиде, една българска роза и вярваме, че ще разнесе славата на ароматното цвете и наша родна гордост по цялата Земя. Репликите „колко сладко“ и „много ми харесва“ са идеален дипломатически ход, а няколкото фабрики за подарени прашки, които е отворил до Перник, ще му осигуряват финансова стабилност и допълнително самочувствие.

Тити Папазов – пазител на водните басейни

България е страната с най-много минерални извори в Европа, а богатството на водните ни басейни и качествата на минералните извори у нас е наистина впечатляващо. В народната митология горските извори се пазят от самодиви, но ние искаме да ги пази Тити. Това е човекът, пролял толкова солени сълзи в живота си, че сме убедени, че познава структурата на водата до съвършенство. Постът пазител на водните басейни е задължителен, ако искаме да развиваме туризма и балнеокурортите ни, а сълзите на Тити ще се влеят бистри и чисти във водното ни богатство и ще увеличат приходите в държавата неимоверно.

Гери-Никол – министър на айляка

Яката дупара може да седне върху всеки проблем в държавата и той да стане невидим. Ако Гери се съсредоточи да туърква или просто да застава пред всички казуси, изпречили се в общественото пространство, тя със сигурност ще ги покрие, ние няма да ги виждаме или да искаме да гледаме натам въобще и проблемите просто ще изчезнат.

Така всички ще сме в състояние на постоянен и безпроблемен айляк.

Роси Кирилова – инспектор скейтпаркове и велоалеи

Няма друга дама в България, която да знае повече за асфалта от Роси. Тя е обходила боса всяко пътно платно, улица и въобще, където има асфалтирано кътче у нас. От Тутракан през магистрала Струма до черния път към Казичене – Роси е била боса по асфалта, свиркала си е и за нищо не е мислила. Ето защо смятаме, че тя отлично би ръководила всеки скейтпарк и велоалея в България, които по традиция не се асфалтират добре. Роси ще е бетон и вярваме ще оправи нещата.

Икебаната – горски на републиката

Това „съчки събирам“, това „в гората гъста се намирам“, това „засънувах чуруликащи пойни птички, пъстри пеперуди, волни пчелички“ – Деян Икебаната определено ги разбира тези неща.

Той умело ще ръководи всеки лесничей у нас и ще пази зелените ни планини и горски масиви по-добре и от петте си пръста.

Вярваме още, че ще е супер и да напише химна, но засега му отреждаме любимите ни зелени площи.

Генерал Мутафчийски и проф. Кантарджиев – директори на водопад

За финал оставяме най-важната позиция в държавата – директор на водопад. Предлагаме генералът и професорът да се въртят на ротационен принцип тук. Ако е суша, генералът ще ръководи водопада само с две реплики – да излиза, да не излиза. Ако проф. Кантарджиев е на смяна, може да очакваме такива лафове да обажда на водопада, че самият водопад или да потече от смях, или да се откаже да бъде водопад въобще. Каквото и да стане, вярваме, че тези двамата ще ни спасят или поне по една малка белина ще сипят накрая. Дотогава казваме, че не е хубаво да ни е все едно кой каква длъжност заема в държавата и кого за член на какво го предлагат.

Ако ни е все едно кой кара влака, със сигурност ни е все едно и къде ще стигнем, а засега на билетите, които сме си купили, пише една дестинация – за наникъде.

Тук говорим за култура

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *