Духът на Oktoberfest: Вкуси Германия в София

Културата на един от най-големите фолклорни фестивали идва в столицата

0 коментара Сподели:
Духът на Октоберфест

Докато есенният полъх напомня, че месец октомври е още тук, ние посвещаваме следващите няколко реда на един от най-известните празници в света – Октоберфест.

С произход Мюнхен, този традиционен бирен и фолклорен фестивал е толкова популярен, че почитането му в София също не е изключение. Както знаеш, хапването и пийването са ни от особено значение, затова обръщаме внимание на духа на Октоберфест като му посвещаваме една вкусна тема. Кои са важните акценти на празника, отбелязваме надолу.

Zum Wohl!

Сърцето на Октоберфест изпомпва само и единствено златния, усъвършенстван от векове еликсир, който утолява жаждата навсякъде по света – Бирата! Пълно е с класики, както и с множество интерпретации на бира в немски стил от местни и занаятчийски пивовари. А да опиташ всички тези вкусове в автентичните еднолитрови халби е преживяване като никое друго.

Яж като баварец

Октоберфест е празник както на бирата, така и на съпътстващата я обилна баварска кухня. Независимо дали си любител на месото или си вегетарианец, под тентите има по нещо за всеки. Традиционните братвурстове, шницели и кисело зеле са основните играчи, като са съпроводени от бретцелите, печени пилета и възхитителните десерти.

Корсажи за жените и бричове за мъжете

Идентичността на Октоберфест и един от най-визуално завладяващите аспекти е именно традиционното баварско облекло. Мъжете носят Lederhosen (къси кожени панталони, съчетани с тиранти и вълнени чорапи), а жените – Dirndls, което както се сещаш са емблематичните корсажи, съчетани с къси поли. Като символ на баварското наследство или „nur zum Spaß” (просто за забавление – нем.), много посетители добавят този допълнителен слой автентичност към цялото изживяване.

На теб предлагаме следното:

с или без традиционни одежди, тръгвай на обиколка из София и почети този културен феномен по своя начин. Ние ти оставяме маршрут с местата, където да откриеш класиките, пресъздадени по най-добрия възможен начин. Пожелаваме ти обилно угощение и много студена бира. Prost!

Banksy в Прага – “Стената е голямо оръжие“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *