Брънч местата в града

Не ти остава нищо друго, освен да продължиш да си лежерстваш – какво ще кажеш за една брънч обиколка

0 коментара Сподели:
brunch

Събота сутрин. Отваряш очи с мъка и в съзнанието ти бавно, но сигурно веднага се прокрадва мисълта, че трябва да хапнеш нещо.

Поглеждаш часа, добре де, вече не е сутрин. Градът се е събудил преди няколко часа, първите кафета отдавна са изпити с ярките лъчи, а дори и кучетата вече дремват след сутрешната разходка. Не ти остава нищо друго, освен да продължиш да си лежерстваш – какво ще кажеш за една брънч обиколка?

Cafe 1920

Щом сме посветили темата на святото време между закуската и обяда, значи ни е важно и ти да откриеш
най-добрите за целта места. Ако надникнеш през витрините на Cafe 1920, ще видиш как хапваме доволни някое от безупречните им предложения. На гости на пионерите воблагородяването на района опитваме няколко превъплъщения на яйцата – бъркани в кроасан, по панагюрски и класиката от миналото – на
вестник. За десерт чийзкейк палачинки със сладко от горски плодове и… сме в рая!

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 60
089 012 1920

Scran

Времето между закуската и обяда винаги е заемало специално място в гладното ни, от време на време махмур-лийско, сърце. В Scran създаваме едни от най-вкусните си спомени и всеки път изпитваме лека тъга, когато
видим дъното на чинията. Едва устояваме на равиолите със спанак, шакшуката или пържените филийки
с домашно сладко. Днес в светлините на прожекторите е едно любимо пролетно предложение – копривено
пюре с поширани яйца. Нов кулинарен спомен, който ще се запамети трайно в съзнанието и рецепторите.

ул. „Братя Миладинови“ 12
089 393 8100

Sense

Sense – новото планинско кътче за сладки и солени моменти завладя сетивата ни още с първата хапка. Освен с феноменалните торти, френски макарони и печива, тук гощават и с брънч меню, което да угоди на всеки търсач на вкусове. Сладка или солена гранола, пушена сьомга със спанак, веган poke bowl или rainbow veggie kabobs, все интересни и изпипани до съвършенство ястия. В приказната градина те очаква настъпилата пролет, кино вечери или събития с рисуване върху ядливи платна… разкош!

кв. Драгалевци, ул. „Нарцис“ 17А
088 878 7162

Wonderland

В брънч обиколката на града хващаме най-апетитния маршрут до пъстрия свят на Wonderland. За ценителите на
сладките изкушения и феноменалните коктейли мястото е добре познато, но новият им фокус към брънча издига любовта ни към тях на следващо ниво. Приказните им торти са си все там, но днес залагаме на сандвич
„Wonderland” и американски палачинки с крем от бисквитки, поляти с шоколадов сос и маршмелоу. Не пропускай да разхладиш и с лимонада Еднорог, която ще промени цвета си, веднага щом й хвърлиш жадния си поглед.

ул. „Петър Парчевич“ 26
088 894 9869

Компанията

На „Оборище“ си, а лежерният уикенд mood (и глад) те носи право към зелените обятия на Компанията, в която търпеливо те очакват всички брънч вкусотии. Примамват със свежи сезонни салати, подплатени с плътния вкус на авокадото, хрупкавостта на лешниците и цитрусовата нотка на дресинга. Френският тост с кленов сироп и свежи ягоди ще отмие всяка горчивина, а яйчените интерпрета-ции ще те заситят чак до вечеря. Каним те да седнеш за няколко блажени часа и да забравиш за г(л)адното си настроение.

ул. „Оборище“ 109
088 863 0691

Фабрика Дъга

Да не казваме голяма дума, но често свързваме брънча с късното ставане, спомените от снощи и глада за пи-тателна храна. На масата на фабриката за кулинарни мечти те очаква феерия от вкус, която задоволява
всички сетива. Благините тук включват целия спектър пържени филийки – с яйце на очи, козуначени с ванилов крем и сладко, но и верните им посестрими – мекичките със сладко и сирене. Ако не ти е до тесто, пробвай бърканите яйца с бабек, сирене и домати, добави малинова лимонада към уравнението и… яж!

ул. „Веслец“ 10
ул. „Шейново“ 13B

9 street food заведения, които правят улиците на София по-вкусни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *