9 street food заведения, които правят улиците на София по-вкусни

Любимите ни спотове за бургери, картофки, фалафели и какво ли още не

0 коментара Сподели:
street food

Aко има сензация на родната гурме сцена през годината, то това определено са Street Food спотовете в града ни,

които не просто се увеличиха, а се превърнаха в истински герои. На някой ъгъл можеш да опиташ такъв екстаз за сетивата, че да не спираш да искаш още от същото. Показваме ти ги сега!

Barbecue Brothers

ул. „Граф Игнатиев“ 26
088 975 4000

Спираме те тук, ако си от тези, които не сядат без месо на масата, нито продължават своя street food тур без сочен бургер. Всички почитатели на месото са единодушни, че тук са царе на ребрата, дърпаното свинско и сочните крилца. Неведнъж печелят гласовете на почитателите си в Go Food & Drink Awards, и то напълно заслужено. Тук ще се насладиш на какви ли не изкушения от сцената на уличната храна, а и ще се учудиш колко светкавично може да бъде изядено бавното печено!

Bismarck

ул. „Солунска“ 3
088 601 9959

Ако някога небцето ти бъде обзето от носталгия по Германия или по-точно по вкуса на Германия – е, имаме добри новини! „Солунска“ 3 е мястото на автентичните немски деликатеси и студеното пиво. Препоръчваме и хапваме от всичко – наденичките и немските вурстове, придружени от питателни сосчета, хрупкавите гарнитури, разнообразната бира и прелестното вино. Имат достатъчно, за да вземеш и за вкъщи от цялата тази кулинарна прелест. А как ще ги познаеш – по веселата глъчка и зелените бъчви отвън.

Ham Bar

бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км
088 555 0014

Един от ключовите детайли за запомнящия се вкус в Ham Bar е прясното и качествено месо, както и начинът и приготвянето му на място по специалните рецепти на Стоян Сейменски. Един от абсолютните хитове са свинските ребра, които са крехки и деликатно опушени с ароматни пелети. Опитай сочните бургери, като тук има и вариант с калмари и сос с мастило от сепия, който е идеален за тези с апетит за морски дарове. Качествените продукти са подбрани с внимание, затова и вкусът е все така феноменален.

Hummusbar

ул. „Граф Игнатиев“ 46

В Hummusbar се научихме на любов към тази древна и питателна част от кухнята на Близкия изток. Обичаме всички превъплъщения на нахутеното зрънце – от кремообразния и лек хумус до хрупкавите и сочни фалафели. Тук ни гощават още и с лабане специалитет, кебап, шаварма и пита сандвичи, пълни с всякакви вкусотии, а купите им с шакшука сгряват и най-мразовитите дни. Освежаваме с домашната им лимонада и продължаваме пътя си сити и повече от доволни!

Imperial Butchery and Grill

ул. „Дякон Игнатий“ 21
088 870 6910

Продължението на Imperial Gastrohub вече се слави като новото местенце за страстно барбекю и месни специалитети, които да хапнеш на място, да вземеш за из път или направо за вкъщи. Тук всяко късче месо идва от специализирани месодайни породи от избрани ферми, а благодарение на перфектното приготвяне вкусовите качества са запазили целия си чар. Наслади се на първокласно сготвените стекове и сочни бургери, а после завърши с питие и добра компания.

Podlez

Галерия Подлез
бул. „Черни връх“ 1
089 596 9529

Street food приключението на Podlez започна под Моста на влюбените, но смело закрачи право към небцето ни. Тук не предлагат типичното за уличната кухня, ами гощават с попърс с мляно свинско, чимичури сос, хрупкаво зеле и зелен лук, с поги, пълно с бавно печено прасенце и със „заредени podlez картофки“. Има крафт бира, крафт сода и чурос с дулсе де лече за десерт. Пъстрите графити внасят urban дух във всяка глътка и хапка. Много е вкусно! Ще ги познаеш по неоновата табела.

Quartal Food Park

бул. „Черни връх“ 69
089 782 8752

Концепцията на Quartal Food Park се появи на небосклона преди известно време, за да събере на едно място професионалисти от различни кулинарни области и да предложи на привържениците на street food-а качествена и разнообразна кухня. В София Quartal Food Park е първият открит парк за хранене, изграден от транспортни корабни контейнери.

Спотовете са само ексклузивно подбрани премиум ресторанти и емблематични улични брандове.

Предложенията се простират от мексикански тако изкушения до азиатски фюжън, неаполитанска пица, перфектна паста, десерти, студени бирички и какво ли не. За да е още по-яко, често правят и интригуващи събития, които обогатяват колорита на мястото. Общо взето – за всекиго по нещо. От Quartal Food Park са запазили и горичката, която определено внася живот и зеленина сред модернистичната индустриална обстановка, а лампичките са градските светулки, които огряват вечеринките тук. Фактът, че е на открито, носи усещането за свобода, простор и нов градски чар. Ела с компания, с деца, с куче. Все си добре дошъл.

Stick Bar

бул. „Черни връх“ 69
087 771 2307

Предложенията на Stick Bar ни примамват с разнообразните си вкусове, които правят уличната храна идеална опция за вкусно, но и балансирано хранене. Кулинарната им концепция включва ястия с пресни сезонни зеленчуци, салати и туистове, супи, както и доста месни изкушения. Различните им видове стикчета угаждат на всички предпочитания с варианти, включващи пилешко, телешко, свинско и агнешко, както и сетове с всякакви други благини. Откриваме ги в Quartal, отбий се и ти!

Сандвичарника

ул. „Иван Вазов“ 12
бул. „Ал. Стамболийски“ 143
089 014 3110

Всички локации на любимия Сандвичарник асоциираме с вкусна, свежа и полезна храна. За обяд винаги ни изкушават с меню, което да ни накара да се почувстваме сити и удовлетворени. Предложенията им включват топли супички, интересни основни, пресни десерти и, разбира се, най-цветните сандвичи, които си виждал. Имат също богати салатки и разядки за всеки вкус. Започнаха през 2011 със заявката да предлагат топъл хляб, свежи продукти и питателна храна. Е, все още е така!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *