Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през март

Нещата, които донесоха пролетното настроение

0 коментара Сподели:
editors' choice

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия.

Този месец се фокусираме върху любимите женски тайни. Селектирахме шест неща, които използваме в борбата със света. Присъстват в ежедневието ни като оръжия, като бягство от монотонността, като тиха сила, която ни вдига на крака. Материални, фантастични, душевни – това са любимите ни неща този март.

Капките: Balli Go

Balli Go е български бранд CBD продукти за онези, които живеят на бързи обороти. Всичко, което предлагат, е създадено със сертифициран био коноп и тествано в независими лаборатории. Канабидолът влияе благоприятно на нервната система, подобрява качеството на съня и живота. Напълно съгласни сме с мантрата им, че преди да се погрижим за всичко останало, първо трябва да се погрижим за себе си.

Книгите: Вонегът

Издателство „Кръг“ още миналата година започна преиздаване на творчеството на Вонегът. Стартираха с „Механично пиано“ – дебютната му дистопия, частично вдъхновена от времето, когато писателят работи в „Дженерал електрикс“ и изследва негативното въздействие на технологията върху качеството на живот. Продължиха със „Сирените от Титан“ и „Майка нощ“, а сега очакваме четвъртото допълнение и нямаме търпение.

Песента: Sharon Van Etten – Used To It

Музиката има способността да ни пренася в свят, много по-цветен и различен от реалния, а някои музиканти сякаш ни изтръгват от него. Sharon Van Etten танцува по струните на сърцето със звънките тонове на гласа си. В Used To It ни пита Where are you going, you, rainstorm? и истината е, че водени от нея, бихме отишли навсякъде.

Каузата: Подкрепи украински бизнеси

Има безкрай талантливи създания из широкия светъл свят. В момента някои имат нужда от малко повече побутване и затова заставаме зад идеята да подкрепим бизнесите в Украйна. Модният дизайн в страната е на много високо ниво и не се ограничава от вишиванки и балаклави. Запомни имената Елена Буренина, Алина Качоровска, Юли Паскал и Тетяна Абрамова. Следим работата им с интерес и ти препоръчваме същото.

Десертът: постен чийзкейк

Ако си решил да постиш тази година, но не можеш да си представиш живота без десерти, които карат душата ти да лети, живееш в най-подходящото време. За постен чийзкейк, най-вкусен на света, замени кравето масло с кокосово и забъркай блат с бадемово брашно, фурми, тахан и какао, а в „чийз“ частта експериментирай с бадемово брашно или сурово кашу, кокосова сметана (гъстата част), ванилия, лимонов сок, кленов сироп. Плодовете отгоре са по твое усмотрение, а насладата – гарантирана.

Приложението: BirdNET

Като Shazam, но за птици. Проектът използва изкуствен интелект и успява да идентифицира повече от 3000 от най-разпространените птичи видове в света. Можеш да пуснеш чуруликането, което озвучава пространството около теб в даден момент, а BirdNET ще идентифицира видовете птици, присъстващи в звуковия файл. Освен че помага на изследователите, ти дава възможност да добавиш към ежедневието си животински видове, които са се криели пред очите ти.

Артисти разкриват истинската си страст.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *