City Walk: Квартал-а

0 коментара Сподели:

Между бул. „Дондуков“ и бул. „В. Левски“ и между бул. „Сливница“ и бул. „Мария Луиза“ е скрит един от най-проспериращите и интересни софийски региони от началото до средата на миналия век.

С интересното минало и важното историческо значение днес кварталът отново е огрян от светлина, а интересните спотове за хапване и пийване ни изненадват от всеки ъгъл и дават цвят в гурме картата на града.

Във февруарския ни брой правим тур из най-любимите ни местенца в този откъс от София, които работят неуморно не само за добрия ѝ имидж, а и за по-добрата репутация на периметъра.

Cafe 1920

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 60
089 012 1920

Спираме се на едно от местата с най-романтична гледка и вайб, където минало и настояще се преплитат в идеална симбиоза. Пионер в облагородяването на КвАРТал-а, Cafe 1920 носи духа на Стара София с акценти в интериора, запазили типичните за времето елементи и автентичен вид. Светлината присъства в цялата атмосфера като неизменна част от уютната обстановка и през петметровите витрини се разкрива градският пейзаж на Лъвов мост.

Безценно!

Кухнята е безупречна и неслучайно всеки, прекрачил прага на кафенето, се връща в сладките спомени на детството, които са формирали вкус към добрата и истинска българска храна. Опитай авторската рецепта за яйца по панагюрски върху хляб с квас и аромат на билки, която ни уцели право в сърцето. Ела за брънч, за чай, за ароматна чаша еспресо или за да поработиш в приятна обстановка. Гарантираме ти, че ще се чувстваш у дома.

From Barista Coffee and More

ул. „Бачо Киро“ 26-30
088 902 2011

Разходката ни в КвАРТал-а продължава до следващата ароматна дестинация, където посланиците на кафе културата в България ни представят кафето като преживяване, изкуство и страст. Мисията на сертифицираните баристи тук е да създават хармонична симбиоза между кафето и хората, като те потапят в атмосфера на аромати и уют. Собственият им бленд, както и single origin сериите са подбрани от златните им ръце, а всяко зрънце е изпечено на място, което обяснява притегателната сила, с която ни въвличат в своето приключение.

Димитров ресторант

ул. „Цар Симеон“ 76
088 443 0911

Стара София е приютила в обятията си едно местенце за кулинарни приключения, случили се на върха на небцето. Менюто е своеобразно гастрономическо пътешествие, чиито вкусове те отнасят към Средиземноморието, Италия или Мексико. Тук опитваме съвършени калмари на плоча, както и сочни бургери от Блек Ангъс със запечени картофки и салата Колсло. Обедните им предложения не отстъпват по нищо на цялото това разнообразие и с питателните супи, месни и вегетариански предложения, предястия и свежи салати обезателно спечелиха сърцето ни.

Фабрика Дъга

Фабрика Дъга се настаниха тук преди повече от седем години и ни поднесоха специално кафе, приготвено по непознати за повечето от нас дотогава начини. Мястото се прочу с чудния уикенд брънч и набра популярност с вкусното и здравословно обедно меню, което предлагат всеки делник.

Soho

Soho е работна среда, социално пространство и креативна енергия, която ври и кипи в триетажната зелена къща. Освен работните места и залите за събития ще откриеш още галерия, школа за балет, тематични базари и инициативи, на които си струва да обърнеш внимание.

Цукерня Савенко

ул. „Сердика“ 12

Украинската сладкарница си намери място в нова по-просторна локация на два етажа, където да побере цялата си прелест. Асортиментът е още по-голям и освен пъстрите сладости, торти и десерти вече може да се насладиш и на феноменални кишове. А защо не и чаша вино?

Altruist

Чашата кафе е вълнуващ ритуал, особено на места като Altruist. Красив интериор, ароматно кафе и не на последно място – изключителни десерти! В това очарователно градско кафене се помещават също изложби и разнообразни събития, така че насладата да е за всички сетива.

Мърда ти се към планината? Виж тези 8 хотела, които ще сгреят тялото и душата ти.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *