Ново място: Pop-up магазинът на Jameson Black Barrel

София вече си има ново pop-up съкровище. Разказваме ти всичко за тази ароматна приказка за огън и лед!

0 коментара Сподели:
Jameson

Когато на софийската шопинг и културна карта се появят нови места, ние сме истински щастливи не само да ги посетим, но и да се изненадаме, и то изключително приятно.

Случаят е точно този с най-новия pop-up магазин на Jameson Black Barrel на любимата ни „Раковски“ 112.

Точно между НАТФИЗ и площад „Славейков“ най-благородните традиции на Ирландия в правенето на уиски са намерили своя dream spot. Тъмнозелените стени ни поглъщат нежно в прегръдката си още щом прекрачим входа, а естествените материали, камъкът, дървото и топлите цветове ни карат да искаме да останем още и още. Стилът и изтънченият лукс на Jameson Black Barrel се усещат още в минималистичния интериор, топлото осветление и ненатрапчивите детайли, които ни разказват историята на бранда. Това място наистина е another level of smoothness, както можеш да забележиш на една от светещите табели.

Jameson

Акцент на новооткритото кътче е и специалното питие Jameson Black Barrel, чиято тайна се спотайва в отлежаването на огнената напитка в комбинация от американски дъбови бъчви, шери бъчви и двойно обгорени бърбън бъчви. Това придава нотки на плодове, карамел, овъглено дърво, подправки и ванилия към бленда. Освен да се насладиш на богатия и плътен вкус на уискито Jameson Black Barrel,

в новия им spot можеш да опаковаш, да гравираш бутилката или картичка с празнични пожелания, а защо не и да се снабдиш с всякакъв Jameson мърч!

Тук откриваме още тейстинги с посланика на марката Ема Уолш, миксология с бармана Иво Урумов, работилница с Lomovera, която ще ни покаже някой и друг трик за това, как да постигнем най-добрата Instagram снимка, литературни четения с Гери Турийска и още, и още.

Jameson

Напомняме ти още, че ако не си запознат с историята на бранда, тя е изключително любопитна. Любимото ти уиски е създадено от Джон Джеймсън, който първоначално е бил адвокат в Алоа, Шотландия преди да основе едноимената си дестилерия в Дъблин през 1780 г. През 1805 г. към него се присъединява синът му Джон Джеймсън II, който поема семейния бизнес. Именно той през следващите 41 години изгражда стила на компанията, която през 1901 г. е официално регистрирана като John Jameson and Son Ltd.

И до днес Jameson Irish Whiskey се прави, като се блендира богато пот стил уиски, направено от малциран и немалциран ечемик, с най-хубавото зърнено уиски, и двете тройно дестилирани за мекота.

За финал споделяме, освен че ако дойдеш ни „Раковски“ 112 ще научиш това и много още, а прекарването ще е неустоимо. Тук те очакват и 222 бутилки подредени като елха, които просто те призовават да се отбиеш и да се поглезиш с нещо за Коледа. Най-добре с Jameson Black Barrel! Наздраве!

Jameson

Ако искаш да съчетаеш готиното уиски изживяване и с готино кино – виж Jameson представя: 3 филма за свободата да пътуваш

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *