5 начина да повдигнеш обема на косата си

Събрахме съвети от най-добрите професионалисти и ги споделяме с теб

0 коментара Сподели:

Тънката коса лесно може да се превърне в сплескана коса.

Ако си свикнала косата ти да изглежда без живот и обем, със сигурност можеш да се припознаеш в следния сценарий: вятърът, дъждът, влажността на въздуха, на коя страна спиш, какво е настроението ти и всичко в ежедневието може да накара къдриците да паднат и бретонът да се залепи за челото ти.

Добрите новини са, че има много начини да промениш това, като включиш няколко прости стъпки в рутината си.

Събрахме тестваните и доказани методи на едно място, за да не се налага да преровиш целия интернет:

Етажи, нова прическа с много хвърчащи кичури

Първото нещо, което може да промени изцяло вида на косата ти, се намира в ръцете на умелите коафьори. Колкото по-дълга и равна е фризурата ти, толкова по-тежка и прилепнала за скалпа ще стои. Отрязвайки дори няколко сантиметра, можеш да ѝ вдъхнеш много обем. Прическите с повече етажи и „рошава“ форма придават движение и дълбочина на косата.

Така модерните в последно време wolf cuts са перфектното тренди допълнение към визията.

Според някои стилисти не трябва да се прекалява с етажите и в доводът има резон – когато косата е една дължина, тя има най-плътен вид. Довери се на човек, който има опит с това за най-добри резултати.

Игра със светлината

Цветът на косата също може да е в твоя полза! Балеажи, преливания, добавяне на няколко нюанса към натуралния цвят на косата ти могат да създадат илюзията за повече дълбочина в корена и дължината. Разбира се, никой умел колорист няма да препоръча прекалено драстична или увреждаща косата промяна, защото здравата коса винаги има повече обем.

Инвестирай в добра грижа за косата

Не е изненада, че продуктите, които използваш, могат драстично да променят визията ти, и то без да предприемаш драстични промени.

Професионалистите препоръчват продукти с формула, която да не утежнява косата.

Тук идва помощта, която серията Volume Lift на John Frieda може да ти предложи.

Обогатена с Air-Silk технология, колекцията ще се погрижи косата ти да е чиста, повдигната, с подскачащи краища и плътно тяло. Всеки един от осемте продукта е специално разработен за коса без обем, което значи, че нуждите ти ще са покрити. Спреят за сушене влиза в употреба в следващата точка.

Суши косата си наобратно

Универсален трик за обем е сушенето със сешоар, обръщайки глава надолу и насочвайки струята топъл въздух към корените. Така косата ти изсъхва в противоположна посока на естествената си и особено ако я фиксираш със студен въздух като финал, обемът ще се задържи задълго. Професионалистите препоръчват да обърнеш внимание и на четката, с която сушиш.

Най-добри резултати дават четките с метална основа с дупчици – металът е добър проводник на топлина, а през дупчиците въздухът циркулира, за да обхване всеки кичур.

Техниката тук е ключова, но лесно постижима.

Стилизирай правилно

Гладката и перфектно сресана коса може да изглежда прекалено плоска. Малко хаос, от друга страна, може да се превърне в най-добрия ти приятел. Това можеш да постигнеш с рошави къдрици (най-добре без топлинна обработка), текстуриращи спрейове (серията на John Frieda предлага такъв, който може да отвее представите ти), както и необуздани прически, от които в интернет пространството можеш да откриеш всякакви!

За бърз добавен обем – смени мястото, на което по принцип разделяш косата си, тъй като с времето тя „свиква“ с направения път и често ляга по-плътно до скалпа. Завърши прическата си с малко лак и си готова да покоряваш света с обемна и здрава коса!

Ако искаш да се пренесеш в приказния свят на Пепеляшка

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *